側田淚崩:呢個世界,Not everything is about politics, ok?

368 回覆
63 Like 1461 Dislike
娛樂圈不嬲都係咁玩
玩唔掂就踩低香港
又話香港比唔起三線城市又剩
男人老狗講得出就唔好縮啦
傻閪大陸撈唔掂又走返落黎

再者 你老尾要聽歌佢係大陸唱你就聽唔到?
有乜衝突?

我叫佢死返上三線城市唱歌賺錢
賺多d錢唱多d歌比你聽有咩問題?
弱智仔
咁唔係搵到食又玩到音樂會好d 咩
Everything is about politics
就算全世界剩返你同一隻猩猩係一座孤島
你地之間只要有相互影響
你同佢既每一個行為或不行為
都是政治
你嘅平行宇宙入面嘅politics嘅意思都幾趣緻
想搵食就要有marketing, 但好明顯佢已經無哂
外國band吸毒call g都照有人撐, 但無見過會屌自己發跡地, 仲要廁田已經唔係好紅個批
但到依家都未有人搵番條片出黎,同埋我覺得佢都有係2010年道歉,話自己講錯野,然之後又有係viu 同蘋果出現過,咁其實又係咪真係去到無辦法原諒呢
都係一心想做好音樂姐,無諗過會俾人造到咁
目中無人
踩香港觀眾
點原諒呀
個格又臭
我聽其他歌手唔好
而家樂壇好缺人咩
冇廁田一個樂壇會失色?過主啦
原諒還原諒
仲選擇繼唔繼續幫襯係兩回事, 畢竟個trend都轉左了
Eason仲有老本食, 但黎緊香港演唱會唔食老本可能都比人屌
其實我心入面都咁諗
估唔到有人會講出黎
不過一睇就知pr同佢本人都係淨係想搵食 無其他
除左搵食,自身個人弱智兼無腦 係度講 無謂比佢d pr睇到啦
弱智就由佢弱智
冇得救
香港警隊搵viu賣廣告既話你係唔係又要原諒
洗唔洗幫你搵定link申請加入警隊
弱智logic
側田19年果陣點樣講示威者我呢世都會記得 食閪屎啦
佢的確係藍友喎
又唔係好覺有人唔俾佢做音樂

要講唔俾做音樂真係何韻詩先有資格

一心想做音樂咁巴閉就唔好理人講乜
好似佢唔理政治一樣
不過咁睇
的確有人9唔搭8仲以為自己好有邏輯
你信佢你弱智啫 我地黃營唔信
我係講緊佢個context呀 關我撚事咩 成班見到politics就勁撚興奮咁個個係咁everything is about politics 完全無視context

過完呢10年有邊個會唔知everything is about politics? 唔知嘅都腦殘啦 但係唔代表唔可以感觸喎

世界夠醜惡囉 到你遇到啲衰嘢嗰陣 又唔可以感嘆下?
完全唔知有慶報
內部搞既?

2020年就更加想像唔到
正苦果時已經搵緊位入
咁佢10年真係有講過
有誤解咩?
前文後理呢?
其實有無諗過張敬軒公開講祖國加油都依然叫軒公
但側田無論點洗白都依然受萬人唾棄

因為張敬軒無論點愛國
佢係一直都比人睇到佢好努力咁搞好香港樂壇

唔似你廁田以為自己搵到條財路
就一副臭屎格咁睇唔起香港人
嫌香港人比唔到錢你賺
點樣解讀係你咁差/好嘅版本?
請指教
而家提番咪更加everything is about politics

唔好玩啦
唔ok
叫人漠視政治本身就係一種左派思想
退一萬步

佢咁ge 性格唱歌再好聽都唔岩玩娛樂圈

相反就係陳慧琳咁 唱歌普通+講野八婆聲都玩得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞