側田淚崩:呢個世界,Not everything is about politics, ok?

368 回覆
63 Like 1461 Dislike
但係佢呢篇唔係做鳩佢喎
好明顯叫緊啲人俾番機會佢
鬼叫香港有霸賤狗鏡係到咩
張學友都死啦
收皮啦屌你老母行開啲
只有支那先可以作得出咁大段閪字 OK?
因為而家mirror當紮
有商業價值你做錯都會用盡辦法救你
背景後台唔夠硬無商業價值/商業價值低就係咁
冇人提
Pin this
叫唔得上fans
但佢一出道第一首好人已經欣賞佢
有課金支持過幾隻碟
去大陸前佢既所有是非野外觀野都無影響我對佢既欣賞

大把偽人去大陸搵食
佢最錯唔係去左大陸
而係個仆街反轉豬肚就係屎既言論
人地去大陸搵食果d多數都係悶聲發大財,最好食哂兩家茶禮
好少大大聲串當初捧紅佢既地方
好似伊健東東果d咁,邊會見咁多人屌佢?
關咩去大陸定去巴黎事

佢係大陸有成功都話抵佢串得起
但佢係以失敗者身份回歸香港
兼以前d野當無講過,轉話咩當初係為愛情先去大陸
以前不停sell自己真性情,又話香港娛樂圈文化唔適合佢又乜又柒
而家假撚到

當年你以為大陸係個寶就屌9香港市場垃圾
當初講到咁盡就一係型到底
大陸人唔撚buy你就敗走番香港
大陸人都唔要既垃圾
咁多年黎道歉都無句仲想香港人當番你係寶?

講真,對住佢係果種當初有幾愛而家就有幾恨既感覺

又幾低調
又長又難睇文筆又唔順
haters gonna hate, 對惡意評論認真便輸了.
利申: 出道嗰陣好鍾意佢亦從來冇憎過佢, 只係覺得佢近年啲歌麻麻地.
佢講嘅politics係講緊人與人之間嘅關係 唔係講緊社會上嘅政治
佢係覺得娛樂圈好黑暗 見高拜見低踩 冇真正朋友 先感觸講呢句姐

但關事嗰啲又唔理
想當年我同阿妹姐,Leslie,Danny,成日一齊食飯

我當年隻歌,喺收音機度一個鐘頭播5次
睇得出真係好多傻閪鐘意咬住句9up當真心話
出街食飯用安心都係政治啦
On99
呢個世界,almost everything is about politics, ok?
屌你老母
用番你個FANS程詠樂名句:
So?
佢個人做事比人(觀眾)感覺真係柒啲
睇佢啲即場節目已經感受到佢成日亂咁鳩up
仲要係發自心底個種

好心佢就淨係專心唱好啲歌就夠啦
歌好聽 音樂係正
但做人柒 唔討好 好劉浩龍一撚樣
點解佢搵初心好似搵咗咁撚多年
又如果唔係 如果咗好多年
收皮啦,
廁田咪就係個啲連大陸都撈唔掂既垃圾。
當年咁撚巴炮。講到香港冇市場唔撚同你地玩。
自己走上大陸,而家撈rr掂就黎r job 做
「在北京當個三線歌手,肯定比我現在賺的多十倍。 我不明白為什麼還有人覺得香港市場重要!」

呢段話擺係咩context入面都唔會講得通
你都係專心做個北京三流歌手啦
佢呢個9up得罪既唔只香港聽眾
仲有好多音樂人

如果我係監製 條友咁串 有歌我都唔搵佢啦

如果我係 dj
條友咁串 佢派台我都唔播佢啲歌啦
有料咪去北京派歌囉 香港有咩咁重要姐
某二打六偽人:我討厭政治
如果你2005年已經經歷咗”俾Haters搞”,
2010年仲會講三線歌手嗰番説話,
咁你都唔適合再做藝人
你有音樂才華大家都知,作曲作詞producer啱你多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞