側田淚崩:呢個世界,Not everything is about politics, ok?

368 回覆
63 Like 1461 Dislike
明明廁田又無話高調再造咩新聞捧自己
開下show唱下歌比fans
連登仔死執住十年前一句又死講黃藍
好笑明明自己都做唔到戒藍
返藍工食藍野買淘寶
不切實際
應該係打錯年份,印象中側田真係有去,同枱有杜汶澤,都好耐歷史吓
好似兒登咁顛峰就係出道作
當時佢係EQ 唔夠高 年少氣盛
而家有今日嘅結果要還都合情理

最記得個訪問當時開頭就叫記者 一定要寫係「壹周刊」逼走佢,當年呢個訪問都有人post 上forum,有講到喺香港做歌手好難,要為其他歌手發聲。當時話佢講得好嘅比例係過大半(果個年頭好多歌手都會返內地做嘢/登台,亦未有「奶」呢個concept )。
只能夠講講任何嘢都唔可以咁盡
不過與其用啲精神去繼續狙擊 / 畀attention 佢,不如用多啲時間去支持返自己鍾意嘅歌手...
跟佢阿叔搵食囉
例如佢甩頭髮
屌你老母啦 香港政府做所有事都講政治
點解市民唔講得政治?
Everything is about politics呀!
只要生活係有政府嘅地方
就所有野都同政治有關
你歌手間公司去註冊都係因為政府要你註冊
表演book場又關政府事
呢啲唔係政治係乜
連衣食住行個物價都關政府事啦
學校教育內容又係政府定
不如試吓講一樣拉唔到去政治嘅野黎聽吓先啦側生
雖然我知你唔係姓側
咁都打錯日期
當年都唔係好紅?
How about sport? You see
係我眼中好似陳奕迅咁,一開演唱會就無人再理新疆綿,呢啲先叫紅
佢明顯年少氣盛講錯野得罪唔少人啦
楊千嬅夠比人屌得勁咪一樣有老闆肯比錢開演唱會
點解廁田自己就無呢?

再者想玩音樂都有好多方法,就算蔡楓華都有fans捧場,點解一定要行最主流個套先叫玩音樂
咁mirror班人都係一樣姐,上大陸選秀再番黎香港,點解佢地就叫黃
首先我無話黃唔好問我
何況Mirror係未出道前去
香港紅咗之後有冇上返去然後話唔明點解有人會care香港收入啊?
韓國歌影視娛樂咁旺都係政策配合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞