側田淚崩:呢個世界,Not everything is about politics, ok?

368 回覆
63 Like 1461 Dislike
屌你老母啦
問下你自己講過咩先啦柒頭
英文版我討厭政治
側田係有啲料 不過都好撚自大抵佢比人做
係 口直心快 講多錯多
屌佢從來都唔關政治事
要去第二度掘金唔緊要,但公開屌鳩自己出身地先係死罪
15 17 19 都有開紅館 其實幾時有走過
最多咪兩邊走
黃過隊傻閪mirror
汁甜當日去北京發展唔係好威咩,點解而家咁低聲下氣?
我睇漏我錯

但咁佢做乜要講到啲人逼害佢咁

利申鐘意聽佢啲歌 但至少果句我就再冇留意佢
佢開concert 唱返舊歌應該好多80,90s後捧場,罩畢竟佢d舊歌唔差
同而家比喎

而家先出黎屌打鏡啦
衣食住行生活 有邊樣野唔同政治 掛鉤?
條友一直都未訓醒
唔係講錯一句嘢
係做錯咗一個決定
Market driven嘅嘢係咁㗎啦

上晒我是歌手咁幾十個節目
最後紅唔起又返嚟R撈
當呢道係安慰獎咩

就算無話狙擊佢都唔會點聽返佢咁解囉
生存都已經關
「在北京當個三線歌手,肯定比我現在賺的多十倍。 我不明白為什麼還有人覺得香港市場重要!
仲去聽佢演唱會既港人我祝你世代做大灣區人做人冇立場比呢條友騎上頭仲要比塊面佢打咁真係好岩做中國人
如果係嘅話都值得返些小respect嘅
Pin this
好慘個個都無睇到最尾
咁大個人諗野都成個細路仔咁

樂壇咁大 你估你音樂真係好特別個個要聽你?
巴打幾時當面比人屌老母 都係9up
走啦

返北京做個三線歌手啦,屌你老母
愛國真是一盤好生意 🙏🙏🙏
即係暗示緊其實無前文後理
佢真係咁講同真係呢個意思

例如方力申o個單「跟住你寸我」
係有前文後理,只係等一個第三者證實;
谷德昭終於解釋「真相」:「其實當時我哋喺耳機度緊(橋),(呢次互窒對話)要點交波?點樣接?你寸佢一句,我又寸你一句,點知呢段出咗街……同阿叔食煙、足金x猴一樣!我知,我喺廠度有份度(橋)吖嘛!」方力申即時醒晒神:「『導演』你而家先至講?呢廿年冇人信我,當時仲要唔知係咪叻哥(陳百祥)話『一人少句一人少句』,大家都以為係真!嗰陣我入行三、四年真係未識兜,我個樣唔係因為呢句說話尷尬,係未ready而播咗出街所以尷尬!」

問:點解你會話o係北京賺錢多唔明點解仲要o係香港
答:因為o個時識左個女朋友,佢要去北京

根本就 9 唔搭 8
側田咪撚再扮可憐
你自己行到條路咁係你自己攞黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞