>絲打入< 你地幾歲開始化妝?

255 回覆
34 Like 16 Dislike
求底妝產品推介
用緊垃圾Etude house
又唔啱色 又遮唔到黑眼圈同暗瘡印

你想要啲底妝 係韓妝光澤感定mat身先

依家用緊giorgio armani luminous silk 真係好好用,試下上網睇下人地啲review再揀啦
邊隻牌子卸妝好?

最近fancl係咁賣廣告個隻卸妝液得唔得? 見到佢係咁賣廣告有啲心郁

本身用緊紅水

我用開vichy 綠色嗰支
超好用 又唔會太乾 唔會敏感
本身唔太識依個牌子 但用左佢個卸妝之後返唔到轉頭 全屋啲女人都一齊用 都回購過幾次

用緊muji卸妝油 平靚正
求底妝產品推介

依家用緊giorgio armani luminous silk 真係好好用,試下上網睇下人地啲review再揀啦

好想試
平時都戴眼鏡 一戴con已經俾人覺得我好似化咗妝咁 又懶又麻甩唔識化妝 最多有date嗰陣搽下唇膏 冇化開妝唔知點開始好 驚俾人笑變臭雞
求底妝產品推介

之前猶豫左好耐呢隻同bobbibrown 最後因為價錢都係無買呢隻
小六 個陣啲beautyblogger掘起
睇完啲片就去12蚊店買啲化妝品黎鳩畫上面
仲要唔落妝 好彩冇爛面
14歲 依家做埋化妝師

同行
但我接freelance做
唔好意思 新手想問少少問題
如果剩係搽防曬同遮瑕洗唔洗用隔離霜?
同埋卸妝水用油性係咪會乾淨過水性?

未接觸過化妝 想試下
唔該曬各位絲打

1.其實好多牌子既隔離霜都有防曬功效
2.油既分子係細過水 分子細就自然可以更深入去分解同清潔面上既妝
自然畫眉有無教學

要畫得好睇要了解自己既面形先
細細個因為屋企人做呢行
8/9已經有接觸化妝
細個成日攞阿媽啲化妝品黎玩
到中學既時候就識點化得靚啲
成日睇唔同國家既youtube教點化
得閒又轉下look
化完真係會氣色好好多 靚好多
自己心情又會好啲

但係我讀緊間大學好多人都頹look翻學
我成日化完就好異類咁
冇咩人會埋身同我傾計
之後有啲女仔熟左 話我化得幾靚但望落好難相處咁
係咪真係要頹look先入到群
18 好basic嗰啲
今年21識化眼線眼影鼻影胭脂等等,但多數都係foundation+眉+唇膏算

其實唔好化妝仲好,化妝只會令皮膚越嚟越差,皮膚越差你就越想化妝
有冇人講下修眉點修? 想修下d雜毛 但唔識分邊d係雜毛同眉毛 驚mun錯
自從grad din開始都一直有化開 唔係話日日化 都係睇心情 由細個開始已經好鍾情護膚化妝 所有呢啲知識都係youtube同上網學返黎 都係練多啲就熟架啦
Btw絲打們有冇粉底或bb cushion介紹 我盒clinique bb cushion同pauljpe gel fdt都就用晒
求推介
利申 夏天混油 冬天混乾
自從grad din開始都一直有化開 唔係話日日化 都係睇心情 由細個開始已經好鍾情護膚化妝 所有呢啲知識都係youtube同上網學返黎 都係練多啲就熟架啦
Btw絲打們有冇粉底或bb cushion介紹 我盒clinique bb cushion同pauljpe gel fdt都就用晒
求推介
利申 夏天混油 冬天混乾

Pauljoe
17 8歲先開始
今年19先識畫眼線,開頭成日畫到眼水變哂黑眼水,不過依家好好多,畫多啲就會上手
屎忽痕個陣都會擦下唇膏既
不過近依半年先開始畫眉 但真係好難畫
18歲開始用bb cream
19歲先識畫眉
15 已經去到出街一定要化妝嘅地步
24歲 4個月前先開
仲係底妝+畫眉算 覺得畫眼線好難所以未打算畫眼
有時就咁搽bb cream出街算。但有化同無化真係差好遠,化左個人無咁殘
冇記錯好似係中五
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞