>絲打入< 你地幾歲開始化妝?

255 回覆
34 Like 16 Dislike
咩都唔識
淨係搽個防曬再用cushion遮下黑眼圈
搽埋個咀就出街
有冇絲打可以教下我點畫一條自然既眉
即係望落唔會好明顯畫左但有d色咁 因為我本身眉色勁淡嗰d冇眉娘

Btw我今年19 呢幾個月先開始去街玩就畫下眉 遮黑眼圈同揸唇膏 已經覺得好濃妝了 估唔到咁多人咁早開始化 身邊同齡既同學朋友好似個個都唔化咁
即係望落唔會好明顯畫左但有d色咁 因為我本身眉色勁淡嗰d冇眉娘

Btw我今年19 呢幾個月先開始去街玩就畫下眉 遮黑眼圈同揸唇膏 已經覺得好濃妝了 估唔到咁多人咁早開始化 身邊同齡既同學朋友好似個個都唔化咁

唔用黑色 用深啡色眉筆好輕力咁畫
我係咁

由眉尾開始畫個形再慢慢逐筆逐筆上色 最緊要唔好由眉頭畫起 一定成個小新咁
YOU TUBE有好多教學
底妝好重要 一定買貴先最好
100幾200幾蚊盒 垃圾黎

底妝 隔離又係點?

我d朋友話化妝前唔點點點就會令皮膚起油脂粒

基本化一次既次序係
隔離霜>底妝>眼線>眼影>假眼睫毛>輪廓粉(少粉紅)>唇妝
底妝要:粉底液>粉餅>蜜粉
出黎效果會好平滑 , 外人看唔似化妝咁 覺得你皮膚好好

一定要買貴既化妝品!!唔係起粒好勁 !!!

你放相出嚟做乜 用 snow爛面都影到靚啦
要放相就咪鬼姐眼!比人睇埋眼妝啦

用snow影好難唔平滑
想問咁多位絲打 話讀u開始果d

返學會唔會做上面講個d野 我d女同學全部素顏 冇bb cream 唇膏都唔搽。

我搽下個唇膏變左姣閪 如果呢d情況 會唔會合群為首要 放棄外表?

我讀U果陣住宿,所以去上堂永遠係街坊look,頹tee短褲拖鞋,當然就妝都冇化
不過啲冇住宿嘅同學仔通常返學都會化晒妝著得靚靚,好易分有冇宿住

通常有活動或者去街就會化妝

year1開始化
我都有住宿 去上堂都會防曬base粉底遮瑕畫眉內眼線唇膏 眼影胭脂唔識用
身邊好少女同學化妝 個個素顏咁 但我而家唔化妝唔敢出街太殘

唔用黑色 用深啡色眉筆好輕力咁畫
我係咁

仲有其實唔濃妝
因為你要痴埋假眼毛/深眼影至叫濃

我知呀 但對比身邊個個素顏就好似濃咁
我都唔識啊
淨係用bb cream+粉餅
其他咩都冇搞
唔成日都化囉 都係睇心情
求底妝產品推介
用緊垃圾Etude house
又唔啱色 又遮唔到黑眼圈同暗瘡印
我ex form1已經化妝,返學都化痴撚線

痴線 有心機的女人

機心的女人
中4左右開始成日開youtube睇beautyQQ
中5就自己試左化
化到好撚核突
仲要第一次化就岀街 諗返起想死
求底妝產品推介
用緊垃圾Etude house
又唔啱色 又遮唔到黑眼圈同暗瘡印

乜野膚質?
Year 1先開始化
都有畫下眉 平時唔化妝番學淨係搽有色潤唇膏
如果放學約左人或者有interview 先會化但係我d同學都話我化左妝同無化其實一樣
最近變埋眼影控鐘意左試唔同色系既眼影
21歲先開始化,化左年幾2年先熟手
以前就wfc咁樣,而家變左出親街都一定要化,睇唔慣個又殘又柒既樣
其實好個人唔化都唔緊要,最緊要搽防曬,出斑真係救唔返

其實如果唔係連續曬15分鐘或以上,最好唔好搽防曬
防曬對皮膚唔好,而且人體係要適當紫外線,吸收維他命D
寧願拎把防uv遮仲好

利申:肌斷食撚,睇書講

肌斷食
碎粉當防曬
已斷食左3年

個人經驗話我知落得乾淨唔會點皮膚差 一白遮三醜 自己取捨

試左3年都冇停
就知我取捨

肌斷食始終係你信就信
唔信就好難被說服
YOU TUBE有好多教學
底妝好重要 一定買貴先最好
100幾200幾蚊盒 垃圾黎

底妝 隔離又係點?

我d朋友話化妝前唔點點點就會令皮膚起油脂粒

基本化一次既次序係
隔離霜>底妝>眼線>眼影>假眼睫毛>輪廓粉(少粉紅)>唇妝
底妝要:粉底液>粉餅>蜜粉
出黎效果會好平滑 , 外人看唔似化妝咁 覺得你皮膚好好

一定要買貴既化妝品!!唔係起粒好勁 !!!

返5p群交啦臭雞
我ex form1已經化妝,返學都化痴撚線

痴線 有心機的女人

機心的女人

對唔豬 中文2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞