>絲打入< 你地幾歲開始化妝?

255 回覆
34 Like 16 Dislike

但認真化應該16
覺得自己化得好好而家
易容咁
十幾歲開始睇youtube化妝片
個陣係大佬B、之後係小花
睇左幾年,愈來愈退步就冇再睇lu
畢業表演嘅時候自己係屋企化幾次、練習下
就識了,因為本身已經知道點化,差實踐
樓主叫得出粉底隔離定妝應該都唔叫一無所知
練習多幾次 應該就識架喇

大佬b
細細個因為屋企人做呢行
8/9已經有接觸化妝
細個成日攞阿媽啲化妝品黎玩
到中學既時候就識點化得靚啲
成日睇唔同國家既youtube教點化
得閒又轉下look
化完真係會氣色好好多 靚好多
自己心情又會好啲

但係我讀緊間大學好多人都頹look翻學
我成日化完就好異類咁
冇咩人會埋身同我傾計
之後有啲女仔熟左 話我化得幾靚但望落好難相處咁
係咪真係要頹look先入到群

我都係呀
我讀緊間U個個頽look上堂
自己著得好少少化少少妝就比人問去邊度玩
搞到自己唔敢著平時啲style
楂個紅唇都比人話濃妝

絲打係咪讀馬料水大學?
我year1就化,成日俾人當老餅,絲打year幾?

唔係呀 我讀第二間U
我升year2啦
我yr1試過比人以為我就grad

平時唔化妝唔敢出街 但返學化淡啲都會比人覺得好老咁
可以點算
只係底妝加眉 極少胭脂
細細個因為屋企人做呢行
8/9已經有接觸化妝
細個成日攞阿媽啲化妝品黎玩
到中學既時候就識點化得靚啲
成日睇唔同國家既youtube教點化
得閒又轉下look
化完真係會氣色好好多 靚好多
自己心情又會好啲

但係我讀緊間大學好多人都頹look翻學
我成日化完就好異類咁
冇咩人會埋身同我傾計
之後有啲女仔熟左 話我化得幾靚但望落好難相處咁
係咪真係要頹look先入到群

我都係呀
我讀緊間U個個頽look上堂
自己著得好少少化少少妝就比人問去邊度玩
搞到自己唔敢著平時啲style
楂個紅唇都比人話濃妝

絲打係咪讀馬料水大學?
我year1就化,成日俾人當老餅,絲打year幾?

唔係呀 我讀第二間U
我升year2啦
我yr1試過比人以為我就grad

平時唔化妝唔敢出街 但返學化淡啲都會比人覺得好老咁
可以點算
只係底妝加眉 極少胭脂
17、18左右啦
自己睇youtube d片再化多d咪識

畫眼線我到而家都好渣,不過用遮瑕慢慢修返靚佢都得
平時返工返學唔化眼妝,底妝都盡量淡,好少化全妝所以冇咩機會練眼線
但求氣色好少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞