>絲打入< 你地幾歲開始化妝?

255 回覆
34 Like 16 Dislike
15學化,依家20歲叫上手,化個基本妝(畫眉 遮黑眼圈 睫毛膏 眼影 眼線 唇膏) 十分鐘搞掂
大學畢業出來做野開始化
覺得有d遲
應該讀緊果時要化下 搞到浪費左好多時間去學
邊隻牌子卸妝好?

最近fancl係咁賣廣告個隻卸妝液得唔得? 見到佢係咁賣廣告有啲心郁

本身用緊紅水
邊隻牌子卸妝好?

最近fancl係咁賣廣告個隻卸妝液得唔得? 見到佢係咁賣廣告有啲心郁

本身用緊紅水

我用開vichy 綠色嗰支
超好用 又唔會太乾 唔會敏感
本身唔太識依個牌子 但用左佢個卸妝之後返唔到轉頭 全屋啲女人都一齊用 都回購過幾次
我都唔識化妝 之前有排返工日日化 化得多焗住皮膚搞到皮膚好差 化得小又好似冇化咁 最後買左岩自己既護膚品皮膚變得好就冇再化妝
我都唔識化妝 之前有排返工日日化 化得多焗住皮膚搞到皮膚好差 化得小又好似冇化咁 最後買左岩自己既護膚品皮膚變得好就冇再化妝

會唔會係你買既化妝品太厚/卸妝唔夠乾淨?因為只要卸妝同潔面程序做足,其實皮膚唔會差左
買多左支紅水 19年過期
有沒有人要

利申個陣比人哄左買4支 無化過妝結果無用過
我23歲了 都仲未識化妝
眼線好難畫 底妝隔離定妝完全唔識分

只識抹下唇膏仔

大家幾歲開始化妝 又係點學化妝技巧呢

利申 兩年前拿去心肝仔買左一set化妝然後到依家都係全新

同你同齡
我都唔識 都無諗過學
利申爛面絲
我23歲了 都仲未識化妝
眼線好難畫 底妝隔離定妝完全唔識分

只識抹下唇膏仔

大家幾歲開始化妝 又係點學化妝技巧呢

利申 兩年前拿去心肝仔買左一set化妝然後到依家都係全新

同你同齡
我都唔識 都無諗過學
利申爛面絲

朋友
21歲開始學 最近先識畫眼線
自然畫眉有無教學
18開始 份工一定要化 但都淨係識化基本野
有無人同我一樣,一畫眼妝就會眼訓 成日比人話我奇怪
16,7左右開始學
18左右一半日子會化
19開始基本上出街就會畫兩下
只係遮下黑眼圈同搽唇膏
上次心血來潮化下眼妝
男朋友見到話我咪搞咁多野
屌但我都想學下化
想毛孔細啲 可以點

+1 跪求高手教學

其實有啲遮毛孔既primer,例如benefit呢隻,中文叫毛孔精英
同埋揀啱setting powder都可以遮到

我覺得韓國牌子아리따움呢枝毛孔primer 完全係平價版benefit
佢以前舊package同benefit差唔多一模一樣咁
學生想買修飾毛孔primer可以買呢個嚟試下

係邊買

想要現貨咪去兆萬啲格仔睇下
再唔係就G market
之前係youtube睇完真係完全比佢燒著
https://youtu.be/qrC3YdRP32Q
想問咁多位絲打 話讀u開始果d

返學會唔會做上面講個d野 我d女同學全部素顏 冇bb cream 唇膏都唔搽。

我搽下個唇膏變左姣閪 如果呢d情況 會唔會合群為首要 放棄外表?

me too
d同學好少幾乎得1、2個化妝

理得佢 照化!
Btw 我以為自己留左言唔知
Year 2,即係19歲先開始化妝
想問問各位,我個樣去到22歲都仲係好童顏,好似1516歲咁,化咗妝都係,到底有咩妝會令到自己成熟啲
單眼皮
Year1開始化 但到依家都唔係好識
唔想痴雙眼皮貼
覺得有塊野響眼皮上面唔舒服
同埋俾人見到好柒
點算好
超出每小時發表主題數量上限,請稍候再試
Year 2,即係19歲先開始化妝
想問問各位,我個樣去到22歲都仲係好童顏,好似1516歲咁,化咗妝都係,到底有咩妝會令到自己成熟啲

same
20歲 表妹教返我轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞