>絲打入< 你地幾歲開始化妝?

255 回覆
34 Like 16 Dislike
YOU TUBE有好多教學
底妝好重要 一定買貴先最好
100幾200幾蚊盒 垃圾黎

底妝 隔離又係點?

我d朋友話化妝前唔點點點就會令皮膚起油脂粒

基本化一次既次序係
隔離霜>底妝>眼線>眼影>假眼睫毛>輪廓粉(少粉紅)>唇妝
底妝要:粉底液>粉餅>蜜粉
出黎效果會好平滑 , 外人看唔似化妝咁 覺得你皮膚好好

一定要買貴既化妝品!!唔係起粒好勁 !!!
Lm 而家19歲完全唔識
淨係識查下唇膏

Btw我啲眉毛後半段好稀疏 好似得半條眉咁
但男朋友話畫眉好怪叫我唔好畫
我ex form1已經化妝,返學都化痴撚線

痴線 有心機的女人

佢嗰陣自己睇youtube學化妝,其實都幾犀利

化完同無化邊個靚d

佢都化得靚嘅,但係佢本身已經係靚女,皮膚又靚,我自己鍾意佢素顔多啲
你諗下十幾歲𡃁妹化到廿歲咁,又畫眉又眼線又眼影又上粉又假眼睫毛,我覺得佢浪費咗自己嘅青春
同埋佢form1化到而家讀U,皮膚差咗好多,唔知關唔關化妝事
我ex form1已經化妝,返學都化痴撚線

痴線 有心機的女人

佢嗰陣自己睇youtube學化妝,其實都幾犀利

化完同無化邊個靚d

佢都化得靚嘅,但係佢本身已經係靚女,皮膚又靚,我自己鍾意佢素顔多啲
你諗下十幾歲𡃁妹化到廿歲咁,又畫眉又眼線又眼影又上粉又假眼睫毛,我覺得佢浪費咗自己嘅青春
同埋佢form1化到而家讀U,皮膚差咗好多,唔知關唔關化妝事

關啦 又唔係純天然
Lm 而家19歲完全唔識
淨係識查下唇膏

Btw我啲眉毛後半段好稀疏 好似得半條眉咁
但男朋友話畫眉好怪叫我唔好畫

男朋友真好

底妝 隔離又係點?

基本化一次既次序係

感謝教導
唔想學

我都係 好像好難
覺得自己會手殘

我唔敢畫眼線 一錯手枝筆插落去

畫到眼珠

底妝 隔離又係點?

基本化一次既次序係

感謝教導

其實貴唔一定好 好多貴嘅都係垃圾 最緊要係自己親身試 平時係屋企得閒就練下 自己畫畫畫 睇下眼線幾長咩形狀啱自己 慢慢就會熟
上面講到咁複雜其實唔岩新手
啱啱開始就咁底妝,眉(勤收眉!差好遠),小小啡色嘅眼影 ,眼線(如果你係油眼小心變熊貓,用眼線液好過筆 Maybxxxxx果隻用左好多支 你可以試下 ),睫毛液(而家好少人會用假睫毛因爲夏天易甩 又易令人覺得濃妝,想要長啲可以查啲增長睫毛膏),唇膏 完!

申利
7歲開始接觸化妝品 屋企做呢行

底妝 隔離又係點?

基本化一次既次序係

你放相出嚟做乜 用 snow爛面都影到靚啦
要放相就咪鬼姐眼!比人睇埋眼妝啦
大學畢業要開始搵工先學化妝
我都係淨係會搽下唇膏
有時想化個底妝想皮膚睇落靚啲 但唔識揀岩既粉底
之前買過個bb cushion 已經揀自然膚色 但化上面都幾白幾兩節色咁
自己本身唔係特別黑/白 唔知點揀岩既粉底

利伸 化妝白痴
我都係淨係會搽下唇膏
有時想化個底妝想皮膚睇落靚啲 但唔識揀岩既粉底
之前買過個bb cushion 已經揀自然膚色 但化上面都幾白幾兩節色咁
自己本身唔係特別黑/白 唔知點揀岩既粉底

利伸 化妝白痴

你試下比多少少錢,去啲專櫃叫佢幫你揀色,以後你咪知道自己岩咩色
大家點睇化妝出街嘅男人?
睇影片學咋WO
咁都唔識
大家點睇化妝出街嘅男人?

化得唔自然好gay

底妝 隔離又係點?

基本化一次既次序係

感謝教導

其實貴唔一定好 好多貴嘅都係垃圾 最緊要係自己親身試 平時係屋企得閒就練下 自己畫畫畫 睇下眼線幾長咩形狀啱自己 慢慢就會熟
啱啱開始就咁底妝,眉(勤收眉!差好遠),小小啡色嘅眼影 ,眼線(如果你係油眼小心變熊貓,用眼線液好過筆 Maybxxxxx果隻用左好多支 你可以試下 ),睫毛液(而家好少人會用假睫毛因爲夏天易甩 又易令人覺得濃妝,想要長啲可以查啲增長睫毛膏),唇膏 完!

申利

16 開始學化 但一直都唔中意化
依家20先開始真係化

底妝 隔離又係點?

基本化一次既次序係

感謝教導

申利

grad din第一次化 自己幾麻甩,而家最多畫眼線
化妝品貴唔一定好,但安全啲囉,
好多平價化妝品都有鉛
但好唔好用就要自己試
我啲皮膚好乾,一定唔可以上乾粉
唔係會成個粉樣

利申:用開平價
依家20先開始真係化

謝師宴 都無化妝去..

底妝 隔離又係點?

基本化一次既次序係

感謝教導

申利

grad din第一次化 自己幾麻甩,而家最多畫眼線
化妝品貴唔一定好,但安全啲囉,
好多平價化妝品都有鉛
但好唔好用就要自己試
我啲皮膚好乾,一定唔可以上乾粉
唔係會成個粉樣

利申:用開平價

好麻煩 驚自己化到1999
依家20先開始真係化

謝師宴 都無化妝去..

中五開始會畫眉
上大學開始真係開始化全妝
呢一年開始畫埋眼影

我覺得除左粉底一定要買貴嘢之外其他一律用開架都無問題
專櫃粉底同開架粉底真係差太遠
其他產品就其實差唔多
21歲先開始化,化左年幾2年先熟手
以前就wfc咁樣,而家變左出親街都一定要化,睇唔慣個又殘又柒既樣
其實好個人唔化都唔緊要,最緊要搽防曬,出斑真係救唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞