Bitcoin / Crypto 集中討論區 (473) 究竟仲有幾多未爆彈

979 回覆
3 Like 3 Dislike
咁大棍
又引人short
去中心化=冇王管,hanker天堂
唔係冇王管
係所有野都公開透明
中心化交易所一樣有機會比人hack
咁現實你被人打劫,如果冇班差佬,都係追唔到㗎。除非你咁叻自己追
有冇得revert,係睇你張contract點寫。
usdt,usdc 一樣可以凍結人地address balance。
crypto同blockchain 係give a choice,
如果你想要安全保障,咁咪用銀行lo。
自託管咪blockchain。
冇人force 你用乜嘢,任何嘢都有優缺架啦。
咬住呢點冇意思
唔通你用十字批,係一字螺絲上咩?
因時制宜,工具係中性,睇人點用架炸。
唔同situation 用唔同solution。
我唔想等成幾日先收到滙款嘅錢咪blockchain send usdc。
恆大爆USDT都可能玩完
咁Ftx呢?
有咩關系,求指教
之前傅Tether有恆大債
usdt好似hold好多美國國債
點解恆大仲未爆既
cex同dex分清楚,先再講啦
人地幫你託管同自己託管嘅問題。
好悶呀
又黎tether fud?
如果俾大家係以下揀1隻長揸3-5年 你地會揀邊隻?

Near
Dot
Matic
Atom
Apt

我知佢地性質唔一樣 但想睇下巴打們覺得邊隻有前景多d
matic
1. R到咁多生意
2. 佢通脹率會下跌 因vested token已經派晒,以後只有staking reward派
估撚中班仆街想借啲而推CBDC出嚟

WEF victory
https://youtu.be/4qOEg4LbdTU
睇呢幾個大叔嘈交又幾好睇
佢地Debate緊FTX單野邊個最衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞