Bitcoin / Crypto 集中討論區 (473) 究竟仲有幾多未爆彈

979 回覆
3 Like 3 Dislike
難講,機場入場價其實同現價差唔多,一頂唔順走人,第2到要用錢一拎,又或者機構槓杆爆倉,就終極一跌,熊市真係乜都有可能
仲衰,自己寫一定多bug過人地成team人 自己寫實有盲點
咁仲可以點
不如大家講下自己資金既配置

我Crypto 50%係CEX, 50%係metamask wallet
傳統資金100%係銀行
驚就唔好玩,一係就去做hacker

呢個area冇監管,又技術含量高,一般人唔係讀CS,唔識coding,唔識IT,只會係乜都唔知地放資產落黎,咁就無謂啦
Blockchain一樣可以有bug 成條chain收皮
實驚熱錢包就網上youtube 大把案例
咩安全都做齊都俾人hack
其實都唔明點解d熱錢包咁流
自己set果個密碼=無用
跟本應該要轉錢/reset入完seed phrase 後再入返舊密碼先俾入
咁樣已經少左好多被盜案發生

cold wallet 就穩陣
不過係驚屋企火觸,水浸,老母亂掉張seed phrase紙無左,影/打落電腦/手機又怕被hack

多簽錢包好似最穩陣,不過唔知有邊隻好用
一直好奇
有seed phrase 就入到wallet
咁比人咁岩撞中16位既seed Phrase咪渣都無?
個combination(nP16)用超級電腦應該好快撞完?
CLS 不過唔會用佢地黎SWAP,最多用1INCH,得佢係DEFI,其他果D都係CEX
都係幣安安全
幣安問題就變左NOT YOUR KEY NOT YOUR COIN 唔好玩啦大家,放晒D錢落月餅罐啦
troops massacre tank democracy military suppress Tiananmen Square censored fake freedom students
send wrong sorry
每撞一次撞中機會相當於
連續擲銀百幾次都係擲到公
係,去中心化個安全問題係hacker,唔去中心化個問題就係not your key not your coin
去月餅罐化呀
有冇巴打知shib個倒數做乜?
Binance bid 左voyager

除左想冚住d唔想比人知既野完全諗唔明
GBTC 有人救?
Grayscale大奶牛 肯賣實有人接
木姐都買左好多
唔係講緊接GBTC
係接Grayscale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞