Bitcoin / Crypto 集中討論區 (473) 究竟仲有幾多未爆彈

979 回覆
3 Like 3 Dislike
DCG投資組合資產全線下跌,引發市場猜測

金色財經報導,Digital Currency Group(DCG)投資組合的資產在過去24小時內受到重創,引發市場猜測。貿易公司GSR總裁Rich Rosenblum表示,「DCG和Genesis擁有非常稱職的團隊。在正常情況下,兩者都不會支付15%-30%的滑點來在周末迅速退出長期持有的部位,因此觀察人士自然會猜測這是某種被迫發生的事件。」特別是Filecoin出現了顯着下降。Rosenblum稱,「這是迄今為止過去24小時內交易量最大的投資組合」。 Onchain Capital首席執行官Ran Neuner推測,DCG可能正在傾銷,因為它試圖償還給Genesis15億美元貸款,或者它可能會因為流動資產耗盡而走向破產。 Bitvavo加密貨幣交易所周五在公司部落格中寫道,DCG「遇到流動性問題」並「暫停還款」。(The Block)
而家跌到咁 又吹曬負面風
得來係借錢入貨好時機
別人恐懼我貪婪
巴打爆倉未睇你呢幾日應該係做左多淡bnb

All in Jpex
我爆唔爆倉有乜所謂
最緊要多個巴打離開弊安
又話自己純粹分享新聞
根本就有預設立場
咁都唔叫FUD咩叫FUD
咁你快啲銀行提哂d錢all in binance
DCG係清倉ing定清倉ed
我就50%係Binance 50%係wallet既
由得佢自己FUD飽佢
Crypto資金黎講
仲未破前底 仲有得跌嘅機會好高
別人小虧你破產,已經按咗層樓all in
另人小賺我財自嘆世界
買得高風險野 有一日大富大貴就要有𣊬間破產既決心
用開幣安禁走左一半usdt出來
淨番果啲蟹貨就由佢
最驚幣安汁埋笠就渣都無得淨
出金定轉去cold wallet?
出埋金唔玩算cash is king
d oi long定short多
其實等爆邊
Every young investors now like a retaxd
睇funding rate嘅話 -0.11%
short多
唔洗咁勞氣
投資從來都無同路人
洗乜做好心捉人Draw錢走?
做好心無人會感激你
你應該等佢真爆鑊果陣出黎笑鳩佢地.
或者你做左淡 又無爆鑊果陣深潛就算
所以我all in咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞