Bitcoin / Crypto 集中討論區 (473) 究竟仲有幾多未爆彈

979 回覆
3 Like 3 Dislike
所以之後升定跌
其實係咪賣Data咋
又執多間
邏輯上當然係岩
Bitcoin唔能夠代表晒所有區塊鏈應用
疑似流出咗aax內部對話,指aax已經實質倒閉

https://www.blocktempo.com/aax-leaked-the-conversation-of-manager-about-bankrupt/
好在佢年頭話無錢請我唔起,唔係又輸身家又失業
呢一兩年日日都心思思去搵啲crypto exchange嘅工,好彩無衝動
果時bybit又話請我唔起
得一間crypto.com hr不停吹我黎in我無去到
bybit又走哂去波仔
喺邊到做唔好擺身家喺邊度
兩大風險重疊埋

唔做CEX有冇其他blockchain工
我本身都諗過接offer入某crypto公司做
但諗諗下,自己已經投資crypto,如果連份工都係關crypto事,真係一收皮就乜都冇
Bitcoin最大價值係穩定供應schedule同埋social consensus,技術上甚至可以話落後

曾經有個narrative係"blockchain, not Bitcoin" 你唔係第一個咁諗嘅人
跟住有一堆企業blockchain出現,而家都唔知去晒邊
ETH班友仔玩wETH depeg FUD玩到俾人有機可乘

https://twitter.com/justinsuntron/status/1597099152852545536
BTC 準備爆上
幅圖P出黎架
我仲諗住去Uniswap Arbitrage 點知見到比率係1:1
弱智有樣睇
IBank 全面進場
AAX玩完有無人用到p2p出錢?
其實好多都用緊例如追蹤種個啲野嘅源頭
有幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞