Bitcoin / Crypto 集中討論區 (473) 究竟仲有幾多未爆彈

979 回覆
3 Like 3 Dislike
咁癲,成副物家玩CRYPTO,一間真係再跌9成真係喊出黎
見唔到條transaction
sync係咪只得手機app攪唔到
要用埋nano 係身
sync唔到姐,冇事啦,結案。
用desktop可能好d嘅。
ledger app一向垃圾。
你哋入唔入到幣安
BNB 被沽空就玩完
Next Luna
next ftt
幣安都咁,真係局住轉返曬做現金
cash is fucking king
trust wallet信得過?
屌我隻ledger原來收到好多scam nft ,不過唔郁堆scam應該拎唔到我ledger d 錢?
你唔好同果啲nft有任何interaction就冇事,由佢擺唔到。唔好諗住賣或轉走佢地
屌我隻ledger原來收到好多scam nft ,不過唔郁堆scam應該拎唔到我ledger d 錢?
你唔好同果啲nft有任何interaction就冇事,由佢擺到。唔好諗住賣或轉走佢地
好,Hide晒佢地算,好礙眼
有無巴打都係咁

擺自己錢包驚自己部舊iphone/電腦有病毒之類搞到錢包被盜
盜左無人幫你 咩9都無曬
或者驚自己大頭蝦搞錯d seed phrase (even搞錯24個入面既1-2個字,even淨係入面2-3個字個次序)之後入曬錢入去但出唔返 又係真係無曬

lee d都係大部分人有心理陰影唔敢擺自己錢包既問題

利申:買左cold wallet但都係驚上面既問題
雖然自己做曬research話無論你iphone/電腦有病毒都好
hacker都搞唔到你既cold walletseed phrase ,係咪真?
even係咁有無人驚明明寫曬d seed phrase 入曬asset,一兩年之後要進入之後打返seed phrase之後話你invalid seed之類,到時又真係gg

有無巴打屌醒
唔好理就得
你開多新wallet 都一樣會收到
個seed驚抄錯可以reset再入試下
Hardware wallet好安全的
就算偷左要硬爆都無乜可能
法官可能都係ftx用戶
全部官可能都係,係巴馬佢之前氹左咁多人
為左屌隻爛賭臭雞搞成咁
都叫風流過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞