千 祈 唔 好 讀 飛 機 工 程 !

314 回覆
205 Like 7 Dislike
點解講左咁耐都未有人講gt點 有冇知情人士講下佢地前景

我都想知
收嗲啦樓主 未撚呃人地
話晒都一門專業
好過it狗好多啦

做IT都唔做飛機維修,個行頭窄到無得再窄

之前有幸同班做飛機維修既人傾計,聽佢地講到咁慘先發現原來IT狗都唔係太差

呢到究竟有幾多人做緊飛機工程嫁

呢句真,愈來愈難入

我都想知

冇考牌的話 識刷鞋去到盡做掃把
呢行識做野冇人會欣賞
How about Ust 既航空航天工程呢?聽講淨係收30個,校內都要高GPA先揀到,同埋因為三跑,出路應該好好架😮😮
香港得飛機維修 邊有飛機工程 要讀真係讀機械好過 機械可以走入去 但讀飛機係走唔返出黎 同埋做飛機洗鬼讀書咩 行內只係分有牌同無牌 除非你做office啦
How about Ust 既航空航天工程呢?聽講淨係收30個,校內都要高GPA先揀到,同埋因為三跑,出路應該好好架😮😮

Ust aero都伏 成個curriculum都未plan好成日轉 讀完既course好似冇讀過 intern又難搵 讀mech好過啦

你諗下,香港有幾多位吸納到呢堆航天工程學生
Poly又開ust又開

Ust aero都伏 成個curriculum都未plan好成日轉 讀完既course好似冇讀過 intern又難搵 讀mech好過啦

Ust Mech大伏 利申讀緊
仆街A1 揀左poly aviation
佢收我我唔去register ok?

屌 遲左開post
香港得飛機維修 邊有飛機工程 要讀真係讀機械好過 機械可以走入去 但讀飛機係走唔返出黎 同埋做飛機洗鬼讀書咩 行內只係分有牌同無牌 除非你做office啦

呢個真 讀到博士但冇牌都係冇用
收嗲啦樓主 未撚呃人地

你可以去試下先

三跑關你飛機仔咩事
又唔係你起
再講 就算真係好好景 點解唔讀機械先
一樣做到
i 記hd 完non-j 轉返degree
呢科好在exam多mc, 易攞高grade 轉u 番身,但如果轉唔到要入行, 都要以cx, 飛行服務隊個d做目標, heaxx 個d 長做仲要無牌ge 真係算把la, 除非你真係好L鐘意飛機同唔撚介意每日大巴出入機場返放工~ 利申: 鳩up

IVE Aircraft maintenance已經無曬mc

Mech算好啦 鍾意仲可以minor Aeronautical

Mech算好啦 鍾意仲可以minor Aeronautical

利申今年搵唔到工
讀ive又好,u又好,做得呢行要升真係要讀書叻,同埋預咗有排讀,工時又長
試諗下,番工已經辛苦,假期又要溫B1. 1 d 試,番工果到又冇女,人工又唔高,要捱5年以上先有小小成果
不了
有牌移民有冇機?
其實點解唔讀上去做專家要係香港做維修
可以話俾大家知 其實係香港做飛機維修係貪佢易入行無咁怕失業

中六畢業haeXX已經請
可以話俾大家知 其實係香港做飛機維修係貪佢易入行無咁怕失業

中六畢業haeXX已經請

無牌宜家可能連掃把都做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞