千 祈 唔 好 讀 飛 機 工 程 !

314 回覆
205 Like 7 Dislike
英國讀緊aero MEng 有無巴絲指點迷津

有人返嚟走咗去做汽車
(行頭都係窄,只係比飛機好小小)

汽車邊方面?修理定?

保養維修之類,當然只係點人做,自己唔落手落腳

待遇比係其他engineering工,例如中電MTR,果d比好唔好?
Poly 仲掉咗好撚多錢起aero building
雖然幢嘢係幾靚
機場控制亂
食冇定時, 機場排位亂到死. 停機位成日都好遲俾到. 成日都hold 機, 落雨落到狗屎咁就推得機. 機駁機都唔知點食飯, 一係捱餓, 一係倒d 飯落肚.

空姐煩
d 蛇又唔寫清楚d(唔該寫大寫喇, 寫咩鬼了草呀, 睇醫生藥單咩)
早少少出聲個位有問題, 唔好坐滿客先講, 咁多人迫住晒點維修呀, 有心整好都整唔切喇.

乘客冇公德心
成日拎d抹手紙, dom 落廁所. (抹手紙係唔溶架,唔好亂咁dom)
另外要噁既, 準備定噁吐袋喇, 噁到成地都係. 點清都係好鬼死臭
食野食好d, d野食唔好擺係座位同座位攝住, 有d公德心, 好嗎

有人返嚟走咗去做汽車

汽車邊方面?修理定?

待遇比係其他engineering工,例如中電MTR,果d比好唔好?

我點知

有人返嚟走咗去做汽車

汽車邊方面?修理定?

我點知

Aero eng唔行返aero行頭根本點都輸其他大路eng成條街

有人返嚟走咗去做汽車

汽車邊方面?修理定?

我點知

Aero eng唔行返aero行頭根本點都輸其他大路eng成條街

係其他國家aero人工好過做其他好多

香港做aero仔真係條命賤過狗

有人返嚟走咗去做汽車

汽車邊方面?修理定?

我點知

香港冇咩開發,只係維修保養,講衰啲就係裝裝拆拆,老細眼中係一個洗錢嘅部門,只會諗縮數點撚樣慳錢,咁嘅環境下待遇有幾好

汽車邊方面?修理定?

我點知

香港冇咩開發,只係維修保養,講衰啲就係裝裝拆拆,老細眼中係一個洗錢嘅部門,只會諗縮數點撚樣慳錢,咁嘅環境下待遇有幾好

無R&D 同aero ge OEM 係死症
一早講左係香港飛機工程=維修工程,仲要係接近獨巿
唔計私人飛機巿場你有幾多間俾你簡黎做?人工同地位分分鐘賤過IT狗 要捱到上到位真係唔只要無限熱誠咁簡單
想做真.aero工唔使稔香港,揾方法去歐美啦
10:19
10:19
師兄 可唔可以了解下 讀完飛機 之後TOPUP可以有咩選擇?
,lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞