覺唔覺得,細個老母話banding唔重要好on9

513 回覆
1130 Like 65 Dislike
事實係有影響,不過個因素係非常之細
你個人本身醒唔醒目個心態好唔好, 有冇熱誠喺學習上面同埋夠唔夠勤力呢啲更加重要
你入唔到所以安慰你姐
咁都俾你攞嚟講
真,最近同個細路傾計係般咸道官立度讀書,屌你醒到咩咁英文又好

同啲垃圾學校出身差好遠,佢地唔係操著一口道地普通話,就係m記打蝗者榮耀
傳統名校同地區名校都唔少係官校
個校長都未必控制到調咩老師過嚟
個老師上年教band3 下年教皇仁英皇都不罕見
今有killer母
Banding不重要
本身你兩件廢老DNA就決定你入唔入到好學校,入好學校真係要打人脈牌+課金贊助搞活動
入到先得架大佬 你話入就入咩
愈高banding先愈唔教書喎on9
低banding係班學生唔撚聽書
可能你去band1果陣唔叻好懶
但身邊個個正經做人
你就會好大壓力 迫住一齊卷
好彩老母話BANDING好重要
banding 係分流咗班讀書同唔讀書嘅人,你班同學個個唔L讀,係度搞搞震,咁你上堂學條毛,band1 班家長有要求,人地放學唔係返屋企認真做功課溫書就去補呢樣補戈樣,你放學就同班同學去威,在唔係就打機打機打機,呢啲咪分別囉。

中學一定有幾勁入幾勁,其實最能夠體現「識人好過識字」一定係名校

入到啲有噉上下斤量嘅學校就會發現其實讀唔成書都好多出路,大把同學仔可以照住你

但係入咗雞校一讀唔成書就碌柒到時啲人脈

同埋啲Band3勵志故事成功例子其實對啲百年名校嚟講真係唔算係啲咩
氣氛好重要
唔想仔女辛鳩苦嘛
我應知係愈高banding愈教書喎
講真同齡唔會照到你
但某d sources 同資訊係得佢地會有
佢地懶得花資源心力時間栽培先咁講姐
內心點會唔知有分別
地區名校好過傳統
屌你老味成班閪仔叻又唔係特別叻
但係勁撚有自信
反而地區名校嗰啲又叻又謙
所以你咪on lun9
好過啲廢柴老豆老母同仔/女講banding好重要啦
唔以身作則根本無說服力 一陣令到你更加覺得banding唔重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞