良心AA 您問我答 40

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
尖沙咀/西九點睇? 港景峰定the Austin 二房好d? 港景好似景觀比較優勝,但舊d 加長實樓

尖沙咀嚟緊會唔會有大型重建影響樓價,八文好似會拆,到時大量供應..
租未必會減價
但有限錢啦

租住一年等息加定左就差唔多可入市
個個都咁睇到時就會發生第二啲野
我唔係好明,呢個價荃灣都買到,何必做屯門牛
我覺得掃管笏仲衰過wetland
本身定位係清幽環境既豪宅大單位咪好地地
玩到海量細單位但交通同埋配套超差就真係好伏
wetland嗰邊有公屋即係有配套又有輕鐵
本區分支家庭會買支撐到個樓價
掃管笏同一時間會有好多單位過ssd到時就要人踩人
白石角又係伏
尋晚睇片有AA話白石角依家有800幾個單位放盤
800個新單位一模一樣咁樣你唔係平到痴咗線個買家點解要揀你間屋
全香港仲有沒邊度比掃管笏交通更唔方便淨係諗到龍珠島
你又唔好以偏概全
錦田嗰啲村屋點算
但係人地可以渣車
掃管笏白石角呢啲係無車位先慘想自救都唔得
白石角有鐵
錦田起碼步行或者踩單車去錦上路站先,買左掃管忽,個腦生係屎忽
成日都覺得政府係幫新鴻基散貨
每次新鴻基話要賣樓前政府就話喺白石角起鐵
其實錦田好大的
當年咁高薪請老許緊有啲用既
白石角稍為有小小投資價值就係早年買入望海嘅大單位 細單位伏到痴線
另一問題係保養 天賦海灣樓齡先10年多啲 外牆已經殘到似20年以上嘅樓
麗城/荃威/荃灣中心/荃景/海濱花園,我都唔係住果頭,但聽個住荃灣既朋友講,荃灣樓價跌左好多
作為AA點解要有良心?
長做長有
免費比我會住呀,但租同買天價唔制啦
對普通用家洗閪有良心,水尻佢啦,好多一生人先買一次樓,水到佢嘔就岩
眼界心態決定高度,個客有親戚朋友一個帶一個,複式效應可以好大
公平d講,好多剩係得村屋嘅地方或者圍村交通係更加唔方便。

但只計有有屋苑黎講,掃管笏嘅交通應該真係全香港最唔方便,仲要佢係大量 納米樓+超唔夠車位+好多屋苑 自身/步行15分鐘距離 都冇日常用品買同冇餐廳食,先比人屌得咁勁。

村屋附近,都會有啲士多同埋茶餐廳,仲方便d
如果觀塘返工, 應該考慮啟德站附近定將軍澳好?

父母就好想我揀啟德
因為老家喺九龍灣就近d
而且佢地覺得啟德配套好, 交通方便喎~

但係自己本身prefer將軍澳(e.g. 天晉)
一黎將軍澳發展成熟好多
二黎我唔係好鍾意行落街就要日曬雨淋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞