良心AA 您問我答 40

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
嚟緊又加息
樓主睇幾時先係低位
青衣海欣花園同灝景灣點睇啲價好似仲企得好硬,海欣兩邊廳海景仲開緊600尾
開價還開價,照還佢價-10%,睇成交都唔準(成交應該講緊1個月前既價)
我都睇緊果邊,巴打有睇2房定3房?
連登巴月入50k買唔到海名啦
20年樓加長實 送比我都唔住
租既話可以睇住先既
租都唸黎唸去不如住返屋企算啦
無人預知到未來
但只可以講…我自己估轉向未咁快
係要逐間砌架啦
一間鋤唔郁就轉目標去第二間
其實大3房 同小3房 係點解

係咪得3房先係咁 2、4房有冇分
他指,分行新近促成荃灣映日灣 1座低層B室成交,實用面積643平方呎,三房套房連儲物房間隔,享汀九方向海景,景致開揚,業主因急於套現,今年8月辣招鬆綁隨即以1,420萬元放盤,近日一口氣大劈320萬元,最新叫價1,100萬元,由於比上月同類單位造價1,333萬元有很大折讓,故減價後睇樓量急增,昨日更獲三組準買家同時洽購,及競價至凌晨,終以1,068萬元易手,實用呎價16,610元。

海景三房好似好平,只貴爵悅庭少少,係咪建築質素差?
今年仲要終於有得去日本滑雪
同天水圍南既人諗濕地個邊一樣
天水圍起碼 有輕鐵cover 哂
最遠嘅濕地公園去到天水圍最南邊都係10到15分鐘輕鐵,去市中心都係5-10分鐘。
掃管笏直程去邊到都係要等巴士搭巴士去,市中心去起碼30分鐘,買野都話要搭車
據美聯物業分行統計,本週末(11月19日至20日)15個指標屋苑預約睇樓量錄約434組,較上週末下跌約3.6%。美聯物業住宅部行政總裁(港澳)布少明表示,由於二手觀望氣氛持續,香港樓價趨跌,故買家入市態度亦較為審慎,並以物色減價筍盤為主。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞