[踢爆]黃世澤以捉五毛名義勒索坐監手足50歐羅及證件護照資料

351 回覆
339 Like 46 Dislike
今次斷正啦佢直頭公然勒索同埋恐嚇連尼住要配合佢刪除對佢不利嘅account ,又話唔配合連登就會玩完結局係點樣唔講
Martin oei同燒山一樣 乜嘢話題都可以講一餐 結果好多都係錯

我上去youtube 睇過佢channel有咩片 我只係睇佢啲片嘅title 冇click入去聽 不過佢啲片 好似乜嘢都包好似有經濟 金融 商業/貿易 航運 軍事 電腦/it/到工程乜都有評論 我就唔係太信佢有咁多行業嘅知識 同埋佢講英國嘅文化 同我嘅觀察有啲出入

有好多人唔信信沈旭暉 話佢紅底 不過就算佢老本行係國際關係 佢都會間唔中請一啲人講下其他地方嘅地緣政治 好少聽佢自己一個人跳出嚟講軍事紅經濟
[超突發-世柒又恐嚇]黃世澤指控連尼住係熱狗收咗錢,並恐嚇假如唔配合佢行動,連登將會玩完
https://lih.kg/3211543
要報比德國國安知
黃世柒呢隻小器狗好危險
開咗新post麻煩幫手推下佢今次恐嚇連尼住要delete我哋account如果唔係就搞鳩連登
蕭生冇扮專家,唔會糾纏喺啲資料位度,世7樣樣都扮係專家,又唔做足research
蕭若元係冚家剷,佢係傻閪數據谷針撚,仲要成日話手足mobs
佢話佢做生意,但又咁得閒出片,仲要係啲無聊 topics 都當世界大事咁出,若果當日無乜國際大事,佢就求其搵啲 “佢覺得點樣睇” 嘅嘢嚟開一集9up,順便將佢嘅教條不停 loop 話畀佢觀眾知。德國果集係其中一個例子,鬧全世界華人偏見唔識德國,得佢一個華人先識先無偏見。咁都可以出一集片。乜係國際新聞嚟咩?(但啲粉照睇佢咁無聊嘅片,都幾無聊無知)。
佢講嘅所謂生意,根本維持唔到佢德國每月生活洗費,所以先咁搏命出片呃 views 賺錢。YouTube 先係佢正業兼生意,冇YouTube 佢講嘅生意根本只每月賺HK$二三千。由於YouTube 係佢主要收入,所以佢先不停打壓異見,要全世界只睇佢一個頻道。Politico 佢都可以上嚟連登叫人唔好信,只信佢睇佢頻道就得。
前年 Trump 制裁支那同港共官員,佢就標榜自己性格似 Trump,話自己識美國。但Trump 一落台,佢就將Trump 講成美國熱狗咁打咁踩。佢班粉都變成咁,個個唔記得 Hunter Biden 收支那錢玩未成年幼女,Tiktok 左睇恩物,Biden 遲遲唔郁 Tiktok,係共和黨要求 ban Tiktok,班粉又視而不見,係咁無理性鬧晒成個共和黨係熱狗。真係頂佢哋唔順,竟然可以無知到咁嘅地步。黃生講嘅嘢,諗都唔諗,自己唔判斷下,將個腦全盤畀晒黃生發板。
真係cls 世界
佢會係佢頻道不停講,話佢唔會信同唔妥黃之鋒、羅冠聰。曾經都講過佢同其他頻道嘅人例如劉世良都係「唔啱傾」。除咗張寶華佢係咁sell 之外,任何佢都會加幾句佢話佢唔啱傾嘅批評。蕭生佢就成日笑佢東方神秘力量,同時會話埋佢自己烏鴉口,講嘢次次中。
佢就係用呢啲方法去排除其他頻道,要求所有觀眾淨係睇佢一個,信晒佢一個,令佢賺多啲view 數賺錢,靠佢講嘅做生意,佢根本無法生活到。YouTube 先係佢主要同最大收入,所以先好似癲佬咁乜人都label 熱狗劉正等等奇怪罪名嚟打壓
最大問題係佢唔肯交代佢同其他人嘅私怨 (除劉正老婆係狗可能唔係私怨外),連黃之鋒羅冠聰都唔妥。佢究竟同其他人有乜私怨,搞到要所有觀眾唔准質疑咁都要幫佢討伐佢唔鍾意嘅人?
張寶華佢係咪想溝人,所以利用觀眾幫佢溝佢,叫佢哋去收睇張寶華頻道?然後等張寶華覺得係佢幫佢,而令對方愛佢?
張寶華單嘢好狗公feel...
仲有佢成日話人地笑佢個樣,今日佢都用人樣歧視人
一個正常政治評論員,唔會乜都話自己係專家,唔會下下話人哋熱狗,然後 spin 到暗示佢講嘅嘢100%正確無誤,一有質疑就ban 兼label 觀眾為熱狗,劉正分身。正常嘅評論員係唔會介意政治光譜有唔同自己嘅人上嚟做嘉賓一齊分析分享睇法。但佢真係極一言堂,唔准觀眾唔同意或懷疑佢觀點。相當奇怪
不過咁 老鳳柒就一定柒 但世柒更加唔抵爭
https://forum.hkgolden.com/thread/7393172

高燈有人講過牙石所謂生意係牙膏
其實自從hktvmall 做起左後///
水貨都好難有生意, 外國大牌高階貨又有,價做得爛又連送貨

所謂生意只係係教徒面前以成功商人身份講野,我估一萬蚊都無
果條咩華人評德國片佢啲牙粉都唔撚睇啦,佢仲要話view特別少係因為果條畀共產黨壓低個algorithm
之前佢同劉世良做live

佢個mic 有問題,收唔到音都話Google有親中共員工搞鳩佢

隔左一排先認自己個mic 有問題
邪教信徒係咁好正常,講起生意,如果起底影大頭相放上tg channel協助某啲國家嘅執法機構都算係一種生意嚟嘅
佢幾時鬧埋細良

世涼呢個騙徒一早就發覺牙石狗令到自己形象差咗所以一腳踢開咗

但係我唔知黃世澤屌劉細良喎
原來係佢口中嘅中共員工就係佢自己本人

佢冇講錯喎
劉正個老婆係咪黑警首先要證據
第二就係佢老婆係警察呢樣嘢係幾多年前嘅事?
如果係魚蛋革命雨傘之前嘅事咁我覺得算啦

19年前後辭職都可以原諒

如果呢個標準係做過一日黑警一世都唔可以原諒嘅話咁點解班黃絲會吹捧以前嘅大灣區打手沈旭暉呢??

班黃絲接受唔到一個男人佢老婆有機會係黑警而且唔知係幾耐之前嘅事,但係接受到大灣區打手???
其實重點唔係劉正個老婆係咩料
而係果堆咩劉正, 白兵,容樂奇, TG GROUP言論自由又唔會吹雞玩帝吧出征,簡單講係無即時威脅

而牙石係指使牙菌周圍咬
起手足底呢下過曬火,己經唔係黃營本土之爭,己經係共匪行為
佢係博你唔係德國,唔識德文同德國法例,怕事嘅性格,畀着佢咁攪local 人一早被人遞解出境
https://www.youtube.com/watch?v=5v7R0zC5A9Y
呢個肥康俾黃世澤屈佢係黑社會
但就俾牙石講到係Cyberbullying
人地得十位數VIEW牙石都走去搞鳩人
世良喜歡睇書開過書局仔
世柒屌間野賣妖書

牙始皇定義任何同中共有關的書都係妖書,推介/販賣都係投共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞