[踢爆]黃世澤以捉五毛名義勒索坐監手足50歐羅及證件護照資料

351 回覆
339 Like 46 Dislike
惡性循環,為左賺多啲,由一日一片變四,冇咁多嘢講就要搵嘢講,又少左時間搵料,同時中二病又要樣樣扮專家,所有質疑都係五毛,變相越嚟越多火頭,佢只可以越屌越多人,越屌越狠,越返唔到轉頭
冇錯,原本都唔係好想理,見到咁樣真係睇唔過眼
其實歐洲有極嚴格個人私隱條例,商戶唔可以過多個人資料,仲要客戶consent, 而且有時間限制,護照資料一般敏感野,除非開銀行戶口否則無人會問黎攞,唔好以為tg可以保密唔駛負責,攪大左tg都會上身,所以d兒童色情上tg, tg都要ban咁解,今次事件最好搵德國律師睇下有無違反歐盟法律,當然清清白白駛咩驚先,係咪
佢下下問人拎其他人個人資料,係咪已經違法
要有足夠理由及consent, 個目的係咩,歐盟係比香港嚴格好多倍,好似上ebay 買賣野都唔可以問人攞個人資料,除非係賣一d受管制產品通常依d要開公司cover ,個人level 咁問就容易出事,當然如果攪到本土德國人,玩起上黎罰都又排攪,諗下連美帝fb,Google 都要賠錢了事,人哋唔係玩泥沙
將:黃世澤係共產黨隻狗
推上Google搜尋等其他人唔好受害
犯法就係犯法,除非係藍世澤
淨係上次口罩事件公開買家地址佢已經可以坐監

平時歐盟唔好話故意公開洩漏都要罰錢
如果係英國應該有人一早做野,德國就唔係好多人識德文
Push
你快d整個世澤名單
佢早幾集先叫人俾德國熱狗嘅資料
如果受害人可以聯絡到嘅話可以喺德國搞訴訟告黃世澤
佢邊度有片鬧連狗?介唔介意send畀我睇下?

仲有話連登開account嗰啲我想開post笑鳩佢
根據佢嘅logic,同熱狗有關就係共產黨間諜

而家黃世澤喺所謂嘅熱狗連仔嘅論壇成為會員有我想問黃世澤係咪共產黨間諜呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞