Sony Xperia 討論區 (139) - 繼續冇新機出 所以買返舊機

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
會呀
樓上兩位username夾到
本來想改說書人
但太直白冇乜詩意留白空間
求賜教半包殼呢個係咩牌子?
之前係樂天買,好平,唔知咩牌子。
我覺得性價比算係咁。

seed
https://item.rakuten.co.jp/thursdayltd/sc200-xp-5m3/?s-id=shop_recommend&rtg=4f14885396502f8996fa8102fe7020a0

ching 可以去日本樂天睇下有冇你個型號
朋友代買香蕉殼 (renew 及 tpu+pe)
今日到
如無意外今晚開箱
下 睇片都熱到辣手? 我以為拍4K先咁熱
咁你有無後悔買5IV
正到
收到 Thx ching
唔知咩事有時睇片會熱(連藍芽)
有時上lihkg 會熱 (似係睇10幾頁post 太多廣告出事,跳番果版就有水咩事)
似係網絡高負載時就會熱(屋企收得唔好)
可能背景run 緊其他野

但今日少左(買左幾日)

後悔?冇喎又
影相都ok
(唔係指將黑夜變日頭咁光,係日系對光線調整)
一間罪大唔出電話又要搵黎收藏

電量真心勁
Mon 係烈光都勉強睇到,呢點係唔揀5iii 原因
喇叭用apple music + dsee ultimate 播無損幾好

真心答
主機未必揀佢,驚突然熱到燒機冇哂資料(暫時最熱係用wifi 過舊電話資料,我唔記得熄mon)

副機為影音可以一戰
其實拍得住835
即係話835係高負載仲熱
日常用冇咩野
影相少少暖手

係一睇網上甜片同用apple music 串流播無損就熱

所以得出係高流量就出事呢個結論
用緊5II 唔係發熱都想換 唉難得樣樣都岩要求
上其他網頁 youtube又熱唔熱?
係差粒u
唔太明顯
一黎我有套
二黎我1-2個分頁算

睇jable 咪熱囉
5II上下網都暖 可能熱搞到電量變差 而家電量短
Xperia 1iii Android 13 幾時會出

2個唔同除套方法
不愧係日本仔
用緊5 II

經nba app 睇熱到仆街

係唔係應該夠期換機
其實我部有時都熱熱地 只係有個硬膠殼feel唔到
NBA個垃圾app,用電腦睇好過啦
黎緊準備入手5iv
想問下比起1iii/proi個mon係咪光啲?
同埋個指紋解鎖有冇好咗?
用過1iii 手汗有少少已經unlock唔到
發熱嚴重喎
5仔iv?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞