Sony Xperia 討論區 (139) - 繼續冇新機出 所以買返舊機

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
Setting有得整走,
Sysytem, Gestures, Side sense, Use side bar
好好用喎 加埋手勢導覽可以取代3天王
我以前都係三天王派,直到前年轉會罪大發現罪大三天王係fix死無得換先開始用手勢 (以前舊機multiscreen同返回排位可以自己set 習慣返回set係最右邊)
用咗好多時間過渡 但依家習慣咗之後覺得手勢+sidebar真係無得輸
我哋都變咗sony嘅形狀
由Xperia v用到依家1ii都仲係用緊3天王
但個sidebar會無啦啦消失左
好似睇個別apps 我淨係玩pad先會唔見咗
手勢返唔到轉頭 隻手指公唔使伸到最盡先back到
同埋切上下一個app 睇住攻略打機掃左掃右就得真係世一
以前用三天王仲要點multiscreen禁app
有時直頭上下mon算 21比9勁多位 好好用
上面youtube睇攻略 下面打機
中階唔出大mon真係好on9
呢條友成日流料
用埋double click, long press可以完全唔使side bar
請問有冇單手用快門影相方法
次次影相時撳咗3天皇制
用左devilcase既殼,條邊夠厚hold得住唔會hi到
同埋photo pro預設hide左三天王
啱啱買咗xpria 5 iii,想問下各位大佬有咩殼同貼推薦?
琴日彈左個61.1.a.11.88
有冇伏,定係安全更新黎
Devilcase
屌 今年又冇新pro 部1 ii 就死
https://sumahodigest.com/?p=13990

罪大考慮1V重用XPro果種巨大散熱板 係真既出年就屌得落
其實睇呢個網 要睇埋入面quote咩source
上個post 嘅xperia 5 用家
想問下舊電倒水 冇尿袋+唔開stamina mode過唔到一日,講緊返八粒鐘工唔用都冇咗7成電
有冇得救
定係多個藉口換5 iv
換電再戰2年先啦~~
貼又有冇好推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞