Sony Xperia 討論區 (139) - 繼續冇新機出 所以買返舊機

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
1系太貴又大
1係衰太熱
5熱到乜咁開相機都無warning
開5999, 上台4999 就差唔多
依家既訂價要s8+g1先合理
要上台更加不了
部i v 跌神左
想問下大家買 1 iii 定pro 1 好
身邊總有人用支移/太陽台既
要tele就1iii
要24mm 又唔駛點用tele就Pro-i

反正都係爭個鏡頭同vlog monitor
唔該曬你巴打

咁應該會買pro-i
價錢而家兩部差唔多
但pro-i 可以搭vlog monitor
但係S820嘅上一代S810係TSMC
對家Exynos7420仲成功鞏固Samsung地位
我記得個陣啲人好期待S820轉三星製程

之後S820 835 845連續三年都用Samsung製程
不過呢幾年
利申, 無用過pro-i
風水係會輪流轉既....

最後買咗呢隻, ATH-CKS550XiS
用落暫時ok, 幾滿意
btw, 多謝大家意見
下次買耳機可以留意下啲可以換線既,唔係踢你落線坑,純粹係條線如果粗用/ 斷咗可以齋買過條線而唔使成條掉。
啲線難唔難買,貴唔貴,值唔值之類既就另計。
換線嘅我又真係好少留意, 不過以前見過有人用呢款

以前買屌米啲耳機好快壞, 係對上條Samsung 硬淨到頂到4年
Android 13正式介紹
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/articles/00283183

講真個更新有誠意過Android 12
可惜mark 2冇
Xperia Pro 無i 有無13先
點會冇
Pro有13,差唔多spec既1ii 無
即刻又撚鳩人啦
我覺得shure好野黎
幾舊水入門級貨仔,隔音一流,聲都唔錯
透明藍好靚,以前用過。
哦 你講pro
梗係冇
SE215入門神機 我自己入耳機坑第一條都係佢
千元以下可換線得佢同Final E4000可以一戰
有興趣既唔好買全新買二手 依條二手已經跌到唔低錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞