Sony Xperia 討論區 (139) - 繼續冇新機出 所以買返舊機

1001 回覆
10 Like 4 Dislike

現貨區
Xperia 1 IV 細舖已跌至 $7180

關鍵字 | 4K 120hz 高亮度螢幕 | 85-125mm 光學變焦 | HDR 20fps 連拍 | 三鏡頭 4K 120fps 慢動作拍攝 | 8G1 流動暖蛋

新推出 癡晒綫散熱風扇 韭菜價 $1199

Xperia 5 IV 細舖已跌至 $6380

關鍵字 | 6.1 吋輕旗艦 | 5000mAh 核電 | HDR 20fps 連拍 | 三鏡頭 4K 120fps 慢動作拍攝 | 8G1 流動暖蛋

Xperia 10 IV 細舖已跌至 $2880

關鍵字 | IP65/68 防水 | 5000mAh 核電

Xperia PRO-I 全新機可低至 $6000

關鍵字 | 主鏡 1 吋 CMOS | VLOG 手把

傳聞區 sumahodigest 轉載區

香港特約經銷商 (香港行貨)

新機注意事項

實用功能 (2022/1/26 更新)

慳電技巧 (2021/11/23 更新)

Photo Pro攻略 (by 暴大食屎系)

Bug回報/功能要求
留個名支持下~
乜而家pro I去到咁平
話咁快一個星期多啲又爆新po 真係快
部5II今朝突然出現條粉紅色線,上網睇過好似唔少人都有呢個問題
但一年保又過咗,係咪已經冇得救
重開之後重要認唔到張SD卡
第一次1001,我都唔覺
新post 留名
留名
好好用喎 我驚佢唔用咋
真, 講真***都20:9啦,都唔差得遠
加上21:9用落都好好用

21:9 20:9 19:9 18:9嘅機都用過
4種感覺嚟
尤其睇電影睇youtube最明顯感受到
各有好壞啦
其實Sony好應該同Netflix、Disney+個啲加深合作
而唔係推咩bravia core
劉明
21:9我真係覺得好過iPhone
岩岩轉iPhone 一握上手明顯sony 手感好啲
我自己就得睇電影有用
其餘19:9好好多
lm
好快會有第二條

利申:受害者
有冇CHING 用1II 換左1IV電後, BIOS SHOW 3千幾, 但D電冇食左落100%後? 我用落感覺就唔似中段都耐用左, 打埋機都頂到1日
部5ii 個電源制 壞壞地 禁到鬆曬 有時仲用唔到指紋要reboot先得
又諗唔到換咩新機好
sony又唔係冇新機
8gen1買唔落手
好快 2023
買部二手 10III 頂住先
得第一日係100%特別長氣,果時讀數3300mah
第二日自己變左3850mah,但用落仲長氣過新機4000mah既時候
電量都係線性跌
光加熱就等於火 火加光就等於5ii
我自己用1仔主要係睇戲同睇小說,我覺得21:9個比例真係好正
唯獨我部1仔係咪日水,得個64GB有時覺得又少少唔豹用
都覺長氣但係線性,咁平時可以keep 90% 電就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞