Sony Xperia 討論區 (139) - 繼續冇新機出 所以買返舊機

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
iii 小伏
iv 大伏

v 唔知又有咩伏
其實係成個Android Phone市場都靜 S8G1搞成咁仲可以點
相信罪大
好似多數衰兩代 跟住又會好啲
其實好多時都係高通SoC問題啫 唔係處理器問題嘅話 多數都無乜嘢
睇5II災情POST,5III用左一年果D都有少量綠線CASE,5IV唔知
三叔塊mon
咁無計 連佢自己嗰啲S系列 iPhone都有機會
垃圾sony連散熱同cmos都慳錢明顯唔係得cpu問題咁簡單
除左sony其他廠過保都免費整
香港Samsung都有?
S20系列近期有人免費整到 Sony有冇成功例子
我好奇問咋 唔知
唔會有
台灣個邊都比人撚
咁等我推啲 rumor 出嚟畀大家吹下先

https://sumahodigest.com/?p=15272
會唔會係 1IV 綠色版
但係依家先出就太遲喇 等 1V 好過
我覺得SONY出1 IV唔係無可能 前題係高通平賣畀佢 有利可圖咪做
部flip 3 一唔插電就會一野熄機
究竟發生咩事,要長駁尿袋出街,今次真係尿袋
揼咗佢換 1IV
屌入錯po
有無巴打試過,成日好快咁影完一張相,之後check返發現根本無save到?

例如 而家每日返工前要做快測,做完要影低
咁我咪 開相機app 》影一張》關app
之後send俾老細,就發現無頭先張相
結果又要再影過

有無巴打又係咁
google個album唔係即刻反映到
我唔係用google album啦,裝返以前內置個album

不過其實都唔關事
張相的確係無影到,我搵返個folder入面都係唔見
點裝返架
我抽APK出黎部4仔都唔比我裝
我pro i
半路upgrade 1ii 已經試過啦
mk4升級又唔奇,爭在點包裝件事

但最大問題係街貨堆s8g1要點散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞