[LoL]英雄聯盟 S12 比賽討論區(1104)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
咪屈啦,你估Ruler Chovy係肥狗咩
都係嘅EDG唔夠狠ban足5場Sylas,以為akali夠做
相反DK ban足5場封住Choky
唔好講咩燈唔燈先
JDG有實力
但內容上 最多見到佢地幾一致
但前期好多時比足機會對手
都多犯錯
只係乜撚RGE G2 END GAME能力有限
唔ban線都對唔到
尋日game 1完之後千巴仲大大聲話edg識解
點知之後edg game 2-5都ban咗至少一隻
大大巴車落千巴到
應該係對nuguri必需搶豬女啫,打100t出過
luler mf
kingen對線無乜野
係中期分推團戰柒
呢個bo5 佢同Nuguri係到鬥柒
個情況有d似上年4強 canna vs khan
ruler唔係chovy都係掛
GEN打DRX 兩邊鬥搶Sylas
ShowMaker藍紅邊都要首輪ban Sylas
佢完全打唔出個pick既作用
中路個波只係叫挽回少少分數
第三四場佢就真係力挽狂瀾 但大家都吹奏第五場盡哂力
單論第五場我會話除左kellin都係戰犯
只係分大戰犯定係細戰犯咁解
最好笑係ban完heim仲要ban ashe
佢隻菲歐拉吸完奶零作用
仲要畀宙斯嚇到冇啦啦交閃
咪俾人帶風向以為chovy食花生野怪先咁高cs先得㗎
play in到group stage week 1都仲有人玩下
但week 2開始又係軟輔嘅天下
當中又以核彈貓同heim呢類法輔最煩膠
帝王艾希唔知算唔算法輔不過
最主要都係好少漏兵 轉線做得好
Zeus > 369 > Doran > Kingint
Peanut > Kanavi > Oner > Pyosik
Chovy = Faker > Zeka = Yagao
Gumayusi+Keria > Deft+Beryl = Ruler+Lehends > Hope+Missing

Yagao世界賽咪又係得三寶
身在曹營...
drx如果紅方要ban貓同sylas 得一個ban位
呢個meta玩坦=自殺 (得豬女 酒桶正常)
真係唔夠打都要攞隻鬥士出嚟頂
係過同一隊 同直播主掛名點比
即係下年burdol會好勁
其實仲有得pick ornn

不如諗下中路sylas Jg點樣野核
你唔好話faker blue side點解唔first pick sylas
隊隊打法都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞