元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 17

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
其實佢第一句話自住唔怕舊,我已經Skip 左全段。
呢個屋苑算平同埋實用面積大
有車就方便,無車就好麻煩
佢缺點真係附近冇超市(要行到去世宙我都覺得遠)
得幾間餐廳
想多啲選擇只能夠行出去市中心,但唔會有車搭到返屋企
有時寧願搭一個站去yoho算

但朝早返工真係可以由出門口到上西鐵只係2、3分鐘
同埋自成一角,唔嘈
不過好撚多蚊
世宙賣點 開則 會所都算大 內園都幾靚
朗8個泳池好似有d窄
唔方便又唔算嘅
樓下有兩架巴士一架出九龍 一架出荃灣
上大陸樓下有B2 對面洪福邨又巴士總站
行5分鐘都叫有輕鐵 叫做可以接受
洪福邨又有街市同超市 生活配套叫齊
長7樓一向for 投資
咁朗城匯無得輸既
過條行人天橋就係惠康都遠 巴打住開乜
連登啲人真係乜都有得彈,行幾分鐘都要生要死,然後上蓋樓下又要有大商場,但要轉平台層轉lift又話耐
#775 擺明唔熟元朗
同新手介紹返個盤同鐵路站實測步行距離點會無參考價值
你唔覺果間惠康冇咩野買咩?好細
去返好順福果邊間百佳 個步程可能差唔多
地理位置係,近西鐵又近巴士總站,樓下多嘢食
不過中國建築起得質素好麻麻,樓下又垃圾站
唔通睇park yoho又話行去元朗站要30分鐘
睇wsp又話行去天水圍站要30分鐘咩?
呢啲屋苑都係有接駁交通工具去西鐵站㗎啦,有幾多人會行呀?有村巴有小巴有輕鐵有接駁巴都仲要行30分鐘?
你要咬文嚼字 搬龍門嘅你繼續啦

一句總結 上面列出黎做比較嘅盤
以交通黎計 溱柏就最唔方便囉
不如你搞清楚先,其實大家講緊兩樣嘢
你就講緊幾個屋苑嘅比較,所以用個行路數據去比較屋苑方唔方便
我就講緊住溱柏無人會行,所以個行路數據無用
朗城匯質素算好啦 不過貴
如果ok工業村又唔想太遠朗屏
一係朗8 一係雨後
師兄唔好吹水喎, 質素廢到仆街喎
隔音又廢, 會所又廢, 管理費又貴
shuttle 大約10零分鐘到十五分鐘一班
peak hours 算密既,但樓下有bus 直到港島同觀塘,返工算方便,係放工麻煩d
朗城匯唔明點解個價貼到grand yoho#sweat#
小朋友池
岩岩見到

元朗世宙2房674.8萬易手  一手業主獲利180.3萬
https://ps.hket.com/article/3505270?r=cpstni

====================
直擊新盤、筍盤、靚裝單位,立即下載《香港經濟日報》App,撳入TV地產台免費收睇
https://dynamic.hket.com/article/Pzzc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞