元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 17

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
咁雨後既優勢同缺點都好明顯
怕係怕佢開咁貴到時起完出黎唔值個價姐
雨後都係開d市價,無乜特別貴同平。
依家經濟差呀(除左樓市)
邊忽差,你睇睇失業率。
點解揀乳後都唔揀朗8或映御二手
我大中國好多人失業
朗8一房則好柒,兩房6字已經買唔到
映御就遠一倍距離,民生野仲少左遠左
破處興奮啲 裝修電器又唔使煩 連油油都慳返

同埋抽新樓唔使俾佣又有得收返回佣
一來一回都差十幾個
雨後個示範單位1房兩房都係開放式廚房
個廚房都細
一梯10幾戶 好彩都叫有3部lift
好似得3房係梗廚,都唔預你大煮特煮
啱啱睇完示範單位 感覺係四正 樓底唔矮 露台闊企到打橫兩個人打直都應該4個人?
尚築好唔好住?
如果有多過9成既資本 係咪無人會做9按?
師兄睇到咁偏?
納米加洪水橋邊皮喎
去現場睇下環境先
真係工廠區入面咁
有9成資本點解唔做6成?唔洗比按保

定係你講緊得一兩成首期咋?

做9成要睇自己壓測同食高利息囉,我有錢都唔想做9成
偏啲靜啲
尚豪庭其實唔錯,靜得黎又唔叫遠
咁落樓就係西鐵又有蓋嘅真係得返好少就算yoho town都唔算
我覺得GY 行去西鐵站都有啲遠。

https://youtu.be/YrerOTS16wk
住過 垃圾
新鴻基都垃圾?
內寵成日爛野 上至天花燈呀 下至泳池紙皮石
lift lobby設計又要兜路 搞到個個都揀落送垃圾部lift
又長期清潔唔好有陣up味(我住其他私樓都無呢個問題)

管理員又西 係真係西個隻 問佢借支筆都要填表

隔音又差 樓上沖涼聲大到好似同佢一齊沖咁
隔音差到係會俾雀仔聲嘈醒

成個屋苑都陰暗 好無精神 加上買野交通來回都20mins up, 由其夏天勁辛苦,所以住左一年就搬(個陣我兩人住3房半2廁個隻則)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞