元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 17

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
傳統外形,朗屏8號比人話似居屋色
朗8 2房仲有6百中咩?
係公屋
世宙似大陸樓
保養都似
世宙個則好好多 由其2房
3房cp值都高
3房真心唔覺,兩房唔知,幾年前睇過三房,唔知係個業主搞到7 定真係7,一入去,行一個圈,即想走

大堂又細,出面走廊似酒店勁窄勁暗,仲要隔離係公屋,佢除左近mtr 係一個優勢,冇野吸引到我
世宙3房套再加雜物房 四四正正 算係咁
不過廚房偏細 唔實用

下面無掩雞籠咁 唔似屋宛
走廊又係要屌 一條長走廊 又黑又窄 仲要門對門 如果同時兩戶人開門 勁尷尬
所以我買左朗8 世宙成個屋苑都比較陰沉
朗8入去精神好多 (雖然d則柒)
但嗰邊另一個世界咁 靜好多冇人但你去番大街其實都係幾分鐘內既事
朗8好住 我新樓一手入
岩岩賣左準備換3房

但朗8啲則真係柒到無人有
住開都係咁話
其實朗8附近幾間夠照 加埋世宙附近幾間洗乜去到大馬路 5分鐘生活圈有10間以上餐廳
想問個泳池有幾細? 會唔會好full?
浸水feel
朗8 真係居屋feel,不過14k 住站隔離,仲想點
其實park yoho搭小巴都係幾分鐘出到yoho站
成個屋苑低密度,會所環境都靚
一開始嘅時候都好抗拒,以為好遠。
但係親身去咗一次,之後就返唔到轉頭
不過依家一手都賣得貴 成$13,14k尺
呢到奉勸世人唔好買尚城,雖然尺價平,大件抵食
但係用料差,買左預比多一球裝潢,啲跑車聲吵到懷疑人生,勁大回音
向公路的話 夜晚就隆隆隆 死人街飛吵到暈 朝早就比樓下間整傷車既鋪頭吵醒 一年365日無一日係訓得好
內園就唔吵 不過西斜 夏天元朗熱又熱過人
利申:住左尚城十年
溱柏屋苑靚,但試過行去朗屏站要差唔多25分鐘

驗眼啦溱柏Ching
閱讀理解F?
我意思咪話住呢個屋苑嘅人有邊個會care行去西鐵站有幾耐囉
即係你住大棠同人講我行去元朗站45分鐘,有咩參考價值?
細到好尷尬 唔會點full 眼見好少人游
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞