元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 17

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
繁忙時間返工上到車就係
就係講緊勞動人口
過兩日都想睇下 好奇啲工廈做咩生意大約知啲車流
近朗屏站堆工廈好多樓下都係車房,同埋成日有大貨車經過同泊街.
巴打 住嗰頭? 係咪差到好接受唔到
之前番果邊office, 差d比車撞到,內街泊晒大車,d工廈又成日有大車出入. 過馬路要好小心.
雨後果邊會好dd, 雨後同尚豪之就要小心過馬路
雨後去西鐵應該唔洗點過馬路?
咁荃灣西d人又上唔上到
咁美孚d人又上唔上到
大西北人會喺荃灣西落車,但極少數喺錦上路落車
懷疑你未試過0730-0830搭西鐵出九龍
0730~0830 元朗上車差唔多係最後機會,而家錦上路啲人已經要格硬迫先入到,之後柏瓏入伙真係唔知點
仲有novoland嗰班 可能遲啲天水圍先係最後機會上車
乳後係工廠區
我覺得唔止大車多唔多的問題
如果向工廠果邊
而家開賣的都係低層,其實即係望住對面座工廈
住元朗都仲要對住工廈
個價又唔係平,係咪真係要咁揀?
真係要揀 只可以揀向渠果邊
但向正西北
之後再加埋洪水橋站,屯門碼頭站
好睇你想唔想哩一兩年上車,新盤方便既呎價起碼貴2,3千
koko我覺得唔係好近市區,佢300呎最平都560
乳後370呎先500左右

都係將貨就價問題,跟本就睇唔到有發展商想平賣,novoland係本身地理問題先平姐
唔敢想像,而家繁忙時間有時要等兩班車先上到
弱弱一問點解無咩人討論朗城滙
有呀
貴左d姐
cp值唔高 無咩值得討論 買到朗城滙點解唔買grand yoho
可能包埋裝修呢
但係有車的話幾舒服 又平
利申非住客
28年樓又冇𨋢不過行10分鐘出去村口有洪水橋輕鐵小小配套,要有車位有𨋢20年樓不如睇唐人新村?
屯門碼頭站又唔會話多好多人,因為本身都會有人搭鐵,最多係可能有部份搭巴士嘅轉搭西鐵

但洪水橋站係起個新巿鎮,多幾十萬人口到時就真係唔知西鐵同路面交通應唔應付得到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞