元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 17

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
點解上網睇grand yoho 2房 都係700 幾萬,同midtown 個啲差唔多?
假盤
Midtown係黑廁 十幾年黑廁你諗下個抽氣通風系統
十幾年你ok 如果住多十年呢 點洗都洗唔乾淨

Yoho town 光廁對天井 仲可以揀開唔開窗

Midtown 光廁果d 8球以上
直接換扇 洗風喉
係撚金門
男子朗屏8號外遇伏 身中至少3刀

https://ynews.page.link/JM2jR

朗屏8號都有。 元朗周圍都斬人
斬左咁多次 斬死曬d人未
最近唔知係唔係大家都放復活節假,小左呢d 新聞
唔係啦尋日先有

昨晨(11日)元朗酒吧斬人血案,多名蒙面惡煞闖入教育路一間酒吧內,亂刀斬傷一名31歲男子,逞兇後登上接應車輛逃去。警方表示,元朗警區反三合會行動組經深入調查後,昨晚(11日)在天水圍區和元朗區拘捕3名本地男子(38至40歲),他們涉嫌「有意圖而傷人」,現正被扣留調查。案件仍在調查中,不排除會有更多人被捕。
新元中邊低水啊
yoho town 兩房,真心揀39x 呎好過42x 呎

42x 呎個則勁唔好用。至於midtown 有朋友全緊43x 跌,個廚房有d 窄,仲要有露台,扣埋其他唔係特別好用,相比yoho town 39x 呎個個盤。
可以睇下映御 新地樓
最近成交呎價$13000倒
半新樓 有機會唔洗裝修
行到去朗屏站
屋苑門口又有小巴去元朗站
世宙都買到啦 洗買到入映御 行10分鐘呀大佬
433 個則好似唔好實用
600左右買到485個隻則賺到啦,之前賣緊,750以上咁都吾低水
世宙最近升番喇
映御1房為主 世宙2房 點比較呀
世宙個殼唔講意為廿幾年樓
早排都有睇左輪元朗樓,可以理性討論下。

采葉庭門口有小巴去到元朗地鐵站/同益/大橋果邊,
雖然新過新元中但都要預錢裝修。樓上講得好岩,雖然行十分鐘到元朗站,但條路無瓦遮頭,真係要試真啲頂唔頂得順。

尚豪庭响采葉附近,朝早繁忙時間門口有小巴去元朗站,行去元朗站條路同采葉一樣。新過采葉,大機會廚廁唔洗裝修。

映御就再入啲同新啲,近朗屏站多啲。實測行去朗屏站十分鐘多啲,行去元朗站就要20分鐘。門口有小巴,朝早繁忙時間15分鐘一班經尚豪庭/采葉去到元朗站,之後就半個鐘一班經元朗站去到同益果邊,不過下奏六點就尾班車。試過搭架小巴,五分鐘內都上到元朗站月台。

以上三個屋苑就近工業邨,我個人覺得少人啲舒服啲,不過多貨車。黎緊朗壹商場開,如果多啲餐廳甚至有超市就會方便啲。同埋有小巴去到元朗站,都多巴士搭去其他地方。

溱柏屋苑靚,但試過行去朗屏站要差唔多25分鐘,雖然有穿梭巴士去朗屏站但成半個鐘一班。除非揸車或者屋苑門口有巴士岩搭番工,如果唔係真係搞唔掂。

尚悅我就一般,睇過幾個單位都滴曬水,行去元朗站又唔係特別近,穿梭巴去元朗站又塞車。

Yoho同朗屏3寶都太高水。

同埋自住我覺得最緊要睇埋管理費,個個月咁交都幾金
邊撚度有人住溱柏會行去西鐵站呀?
其實你睇果d管理費都唔平,其實無咩分別,要平就一係舊單支同居屋,我屋企居屋交$1.1/呎,家下私樓$4 /呎.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞