元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 17

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
60k加一球 唔洗買尚悅啦 個位真係垃圾 嘉湖都方便過佢
咁你買上蓋啦
溱柏啦梗係,但budget 少到幾多?近期新樓都係4,5m,好過買二手吧
首期預50萬左右
你借9成,硬食高息,仲要比印花稅同預裝修,溱柏500零萬有460呎,但你扣埋雜費個d,即係買得4m 左右既樓,呢個價買到溱柏都係d 19 單位

不如考慮下天水圍或屯門,唔怕舊考慮荃威
勉強上車冇著數,真係有需要先好上,我係業主,但我唔認為個市會升好多,等佢大插亦不切實際,你儲下錢買好少少單位好過,一係就先揀其他,日後再換樓

講真,住得2,3百呎,仲要遠,你會好沮喪
唔係T1 29A $796.5萬咩?
元朗區二手市場連錄交投,美聯何勝康表示,該區Grand YOHO第1座高層A室,實用面積約498方呎,兩房間隔,以796.5萬港元售出,呎價約15,994元,低市價約5%。

新買家為區內客,認為樓市低谷已過,屬買樓恰當時機,遂斥資購入上址。原業主則於2017年9月以約655.38萬元入市,現轉售帳面獲利約141.12萬元,升值約21.5%。

原文網址:趁樓市見底出手!區內客斥796萬買Grand YOHO 低市價5%沽 | on.cc東網 | 產經 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20230323/mobile/bkn-20230323143037195-0323_00842_001.html
朗8 四房點睇?
附近有冇車位?
其實抵玩
有工廈車位
低調啦 我有諗嫁都
次次斬人好似都入朗8搵實Q
你係咪想話世宙?
有冇預其他雜費唔止首期,仲有稅,commission (你自己搵盤/新盤另計),律師費,etc
yoho 461' , midtown 433’
價格差唔多, 舊D大D, 新d 細d
我投midtown
唔裝修就買到
細裝修就買6球以下
全爆大裝就唔好買
建議放棄 呢個預算唔洗諗 除非你唔介意住開放式冇房樓或者舊樓我估都可能得…
其實自住吾怕舊,新元中最近真係低水又好住(廳大房大好實用梗廚光廁低管理費),要新d就采葉,同新元中同積同優點,但係自己行多幾次條路接吾接受到先,反而yoho town依家真係太高水,同Midtown 同價咁一定買midtown啦,我都睇左好耐元朗樓,大家研究下
住過,屋內手工好一般,會所好細,外牆似公屋,但係始終鐵路盤,真係方便好多,朗屏三寶入面CP最高,但如果搵到同價嘅朗城匯建議都係朗城匯好,金門起,用料手工都好好多,shk level, 但一手都好貴買,議價空間不大:
勁好住勁方便 住緊
Yoho town啲成交真係好怪 422尺都賣750萬 on79
點解同價唔買midtown
朗城中國建築,荃城先係金門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞