元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 17

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
雨後貼住曬隔離大廈面牆 超勁樣衰
遲D開個yoho mix叫元點救命
咩啊,果度叫猛鬼橋喎
松仔園(Tsung Tsai Yuen)位於香港新界大埔區,鄰近大埔公路的大埔滘段十四咪半,又稱猛鬼橋.
yoho town先係 我自己覺得
yoho town有咩優點??
殘 行去西鐵要冧雨
依加有天橋駁入商場
又未到殘既
四小龍內籠已經殘同Yoho Town 差不多
Yoho maintain得好過四小好多下話
畢竟十幾年,單位入面質素參差睇上手點keep, 靚嘅我都見過。但公家地方相對保養得宜
係,基本上你都講到晒重點
新元中仲有一樣就係衰樓底太矮。我自己睇法:樓底未必一定要特高,正常我都收貨,但低到公居屋咁就要扣少少分

同yoho比,除咗樓齡、樓底有差,就係location 取向有所不同:新元中係sell 方便打倒一切(蔗渣價錢買hub嘅位置),yoho town就係sell平衡,location 都方便但旺中帶靜(呢個特質係yoho系獨有)。前提兩者都擁有靚location,點取捨真係好睇個人
都係 yoho town有山境同靜 但最遠車站
新元朗中心樓底又真係幾矮 但保養幾好 不過新元朗中心好似低價啲
所謂靜其實都只係靜過其他yoho系列
但點都稱唔上真係靜啦
呢度d人話唔遠ka
穿商場正常步速都係5-10分鐘行到
轉少次lift分分鐘快過midtown去到
咁都叫遠咁你得返上蓋揀得落手
我又覺得差唔多喎。BTW,四小龍會所都算係幾夠大,游泳池又靚d
yoho真係買mid town最好
揸車人士住Yoho town會幾爽, 月租車位唔洗排隊, 停車場又可以直接搭lift上樓
梗係遠啦10分鐘 你行過未?
通常慢慢行都係5分鐘
你係咪唔識路
係樓上話5-10分鐘 關我咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞