[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (11)

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
#138 唔好出過事咩
會唔會鎖機嗰d
部機本身唔係應該unlocked?
所以一定要有後備方案
我有SOSIM頂住
cmlink有冇評價?
Lm
我都想買日系Wi-Fi 蛋
不過唔知買docomo定SoftBank版好
SH-52B vs 809SH
我有開箱文

https://simegg.city/2017/02/04/%e8%87%aa%e8%b3%bc%e6%97%a5%e6%9c%ac%e7%94%a8-wifi-%e8%9b%8b/

用左佢4年, 一定要買埋加大電先好用. 無乜投訴. 不過, 而家買嘅話, 我唔會買佢, 因為得4G. 我買的話, 我會買5G 蛋. 我買左新嘅再俾開箱文. 唔講邊個牌子住, 因為唔知得唔得, 費事咁多人賴野.
有冇人用過KKDAY個D?
有, 有幾隻, 其中一隻係netgear. 不過我唔係買佢

不過好多似樣嘅5G 蛋, 無幾千蚊唔會落到樓.

我用蛋嘅原因係主要係我旅行, 跟身嘅都實會有電話, ipad 同macbook. 用蛋對我黎講方便過插sim
https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/3149/220613/1

呢啲 漫遊數據服務 穩唔穩陣?

近期會唔會用返自由鳥/3/club sim
逐日計漫遊穩陣d
鴨記d伏卡 過期卡
穩陣 , 大台直接買 (唔係經鴨記買嘅), 都穩陣. 不過得1GB data per day.

睇外面個post

https://lihkg.com/thread/3206317/page/11

就正如我係頂置post 講嘅100% 一樣, 好多鴨記擋責住好多死貨. 好彩嘅就extend 左, 唔好彩嘅就去到用唔到. 其實都係睇你對上網有幾大要求. 每個人都唔同, 有d 人係真係無乜所謂, 用量少用嘅機會少, 會情願搏一搏係鴨記買平卡. 用唔到先算. 呢啲係個人選擇.

不過要保險嘅人, 我仍然係勸大家, 呢一年內無需要去幫人清死貨. 我睇唔到原因點解要慳幾十蚊去鴨記賭下自己係咪好彩. 你唔知你係好彩定唔好彩個個. 俾多幾十蚊去有實體店, 大網絡商直接買, 大網絡商漫遊, 或者有信籲嘅網店買 (睇番頭post).
hktvmall賣嗰啲同鴨鴨差唔多
而且仲貴少少
完全冇著數
想問問你張docomo卡係邊度買架?
多機就係嘅,不過4G蛋都捱唔到半日,5G再食電啲咪仲短時間
新個d wifi 蛋, 好多有成5000 mah. 會頂到12個鐘. (唔好買大陸品牌嘅, 電力會好好多)

當然, 個價錢亦唔係大陸品牌嘅價錢.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞