[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (11)

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
呢個好詳細 暫時可以參考到嘅建議
感謝巴打大大嘅分享同整合
唉 可能之前疫情呢幾年 佢地鴨記積太多貨
所以好多伏 睇完pin
覺得起碼至少要搵人清走/佢地自己清走呢堆過期/伏貨先
我都好懷念以前就咁過去買張卡就用到嘅日子
好多4444 果估電話?
出發前搵定卡入面個whatsapp叫佢查清楚張卡係咩plan先,有問題都可以即刻補買

有fup 過左就限256kbps
如果去到日本 有時會想開下Live
係咪租WiFi 蛋會好過買sim卡
Sim卡怕限速會Lag到傻
個cs態度極差 用唔到仲鬧返我轉頭
WiFi 蛋咪一樣會限速
好似用左幾Gb咋5日 冇睇片冇聽歌 google下啲嘢喺邊咋

岩岩係日本返黎,用緊係鴨記買既呢張卡$100, 檔主同我講係無限速,5日我用左5GB左右都未有限速,張卡寫用softbank+docomo網絡,但去到張卡自己跳左去用kddi,間唔中試過跳左去docomo,但kddi用落都無咩問題,張卡係台灣ip, 返到黎香港先見到個到期日改過黎,但用完無問題就唔理啦
4g定5g?
4g有161Mbps都幾快
但平時youtube睇片會間唔中跌落480p,要手動較返1080p,但整體都算合格
以前用過咁多次都無限起碼load 咩都順暢
一分錢一分貨,你日費比起sim 卡嚟得貴,個用量上限咪自然高啲,你未限速只不過係未去到個上限啫
東京6日
想問下 成田機場有冇sim card 賣?

屌 遲左睇po 咁多人話依張伏
我都買左30日個張
買個陣佢話換唔切包裝
係咪收皮了

出去買過第二張算 唔想博
喺鴨記買咗張joytel 5日,後面日期黐咗貼紙寫23年12月
啱啱wtsapp客服答我去到23年6月
https://tw.wifi-rental-store.jp/

呢d, 有20GB, 50GB, 100GB 既方案. 當地租, 日本IP. 佢限死左data , 即係速度就唔會限你啦.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞