驚世!!鴨寮街賣過期漫遊數據卡

528 回覆
3874 Like 23 Dislike
咁仆街
下次買要即場拆check有效日期
其實張卡refresh 真係比較on9
我都試過幾次 我都係turnoff 個流動數據
轉左幾次 飛行模式 再開幾次先得
但你de 唔detect 到網絡供應商
就係唔得
呢d 一大批貨散晒落鴨記咁賣,有可能真係waive左,同3斷清關係,所以3 check唔到,但未必用唔到

有無人買左同一張卡用到又試下問3有無記錄先證明到喎

我覺得賣過期卡無著數,d客用唔到實返黎嘈,又會比海關拉

有可能樓主柒唔識set張卡
佢口頭話延長咗你都冇計
即場插卡驗證咗又未飛得就浪費張卡
張卡點難set,都唔會難set過Bmobile果張掛?
屌 可能3HK個客服覆錯呢 張卡實用到
結論:樓豬弱智
pish
亦有可能係啲仆街賣過期卡
跟住賴鳩人唔識用添
之前係另一間都買左張過期 跟住佢話延期 而家未去到日本唔知用唔用到 見到你個po即刻好驚
𠵱家幾間電訊公司都有唔使一百用7日漫遊
唔使換咭唔使連wifi,都算方便。
結論
唔好去鴨記買卡
用唔到,仲要比啲仆街話鳩你唔識用
呢D野 01又唔撚上報
報海關啦
仆街,今晚出發
我都中伏
幾廿蚊都呃

旅行用電話卡,寧願貴少少麻煩少少去當地買,都唔撚信鴨記
有無試過手動揀docomo之後等一陣?
如果手動都唔得應該張卡真係已經停左
如果連個電話都流嘅 咁張卡應該都伏伏地
可能真係extend咗有效期呢 去到用唔到先再屌
不過最好諗定backup方案啦
暫時都係買番幾大電訊商d漫遊卡穩陣d, 都係貴dd啫. 之前試過買張 sim2fly 用左兩日張卡突然自己停左, 最後要走去 bic camera 買左 1gb 卡, 成 1700yen, 仲要用護照買.
我都係買呢隻卡
張卡原本印個有效日期都係2020年年尾
但張卡應該係extend到今年年尾
我早排先去完日本
買左兩張都用到冇問題
樓主係咪確定apn接入係啱
同埋有冇開數據漫遊
而家買張百佳sosim用外遊plan好過
唔使特登搭車出鴨記又唔驚黑店
死,我都買左呢張
都係用張貼紙遮住左的
可以開漏extend

我買左聯通都有幾張冇extend,痴撚線的。

你用到唔一定其他人用到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞