[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (11)

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
我個人感覺係一般旅遊需要用無問題。但快就唔快。要睇片或者live 就mun水
Thanks thanks 🙏🏻
想請教一下,疫情前介紹過嘅IIJmio上台plan,如果呢家要埋收SMS功能,係味都要當地身份證明文件認証?

札幌貍小路
3hk果隻好似未穩定返
想問下而家張SIM 2 FLY 得唔得
以前5GB 爆左都好用
轉左au後無乜大問題啦

又,其實手動轉去docomo都上到的(非官方回覆)
如果未過期都ok嘅
我都係買左你個張 IIJ. 月底會試.

我其實需要既係低ping 多過download speed. 對於我用既習慣, low ping 值係重要過download speed. 所以你個張IIJ 會較適合我多過我用 sim2fly.

nippon sim 係講緊呢張? https://simegg.city/2018/06/29/nippon-sim-for-japan-%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/
唔洗諗, 我係現有卡用家, 我養到而家張卡.

新卡無日本身份係申請唔到.
喺日本7仔買咗一張30gb softbank travel data sim card
iphone 機
入咗卡之後 都係用唔到
唔識睇佢啲setting 嘢
影上黎望下?
早兩年都係用自由鳥
岩岩見到Joytel果張咁平用依加轉呢張算
自由鳥唔係好抵用
15蚊日、10日以上變12蚊日
我黎緊去11日呢度都要132蚊都貴過上面張joytel 差唔多50蚊
但如果香港用開CSL不如用d分換club sim其實同自由鳥差唔多
有冇人用過Club Sim日本上網
好唔好用?
見佢$78 7日
想問Joytel係咪一定要去鴨記買?
過多兩個星期出發 去8日
Mypxxx得3嗰張o唔ok?
truemove係室內有時會收唔到
有冇人試過用自由鳥外游數據?12蚊一日500 mb 過500mb 限速
今時今日得500mb/日點用
Joytel 唔錯
我都諗緊,但又話club sim用户先用到,唔係好明係咪要用埋佢嘅香港本地sim卡先得
你冇club sim嗰張sim卡點用
想問下邊個位睇張卡有無過期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞