[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (11)

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
5G係咪得AIS果張比較易買
以前4G時代幫襯開誠哥台
依家佢地果張好似未有5G
兩張都70有找
但d貨積左兩年幾就黎到期平賣都唔奇
到時過去試下咪知
真係唔掂既話而家個邊搵卡都唔難
秦國卡10月尾前開免費升級10GB
我搵左好耐係見AIS 有出5G sim 卡,唔知當地買嘅會唔會有
3hk 連自家客日本漫遊都未有5G
另外幾個台漫遊就有5G,不過日費咁貴,唔太抵玩
新一批mypacemarket 10月頭訂 啱啱寄到
8日/16日門市賣左一日就冇哂
冇左以前張硬卡紙封套

11月尾先去 冇咁快有包膠
印唔切呀
講真去好遠偏僻嘅地方真係用docomo好好多
我上到榛名山docomo仲send到相SoftBank連信號都冇埋
你係度就啱啦, 我想問你新個張docomo 卡, 同之前張iijmio 係唔同vendor 既? 定係同一張野換左個名?

我黎緊會做會做你隻白老鼠, 你有咩係知唔得既事早揚聲...我自駕遊斷wifi 唔係一件好玩既事...
同之前一樣,只係換左plan計法

張卡係我地嘅訂製版,本身根本無名
下次等你地印得切再買過
真身出現
巴打,想問下張8天30GB後限速
即係我一日內用30GB都無問題,唔會限速既意思?
方丈
巴打,上次門市Walk In 買左,黎緊11月頭去大阪會做Speed Test ,希望唔會失望.
唔計價錢 最快既日本sim 卡係邊張? 
有冇抵用3個月sim card推介...
唔洗無限,唔洗好快都得
https://jcbglobalwifi.jp/hkg/

review 呢度
https://simegg.city/2017/01/25/jcb-wifi-ninja-wifi-%E6%97%A5%E7%B3%BB-wifi-%E8%9B%8B/

4年前試個陣, 係接近download speed 80Mbp/s . ping time 低於 30ms. 無一張sim 卡接近呢個速度同ping time.
網上買
想問30日有邊隻好用

如果唔想用蛋呢?有無香港買sim卡最快紀錄係邊張
TrueMove H+docomo 5g
新宿站

東京站

在NEX上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞