[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (11)

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
係呀,每月有1G
貪佢落地開機就用到,卡都唔使換
去12日 係咪揀mypace嗰張16日50gb最抵玩?
追完post唔係伏就係gb數太少
依間唔錯喎 又唔貴 仲要行5G
買咗2張下個月中試
至衰我部機唔支援eSim唔係都想試吓
10gb 5g 30日 $16usd 抵到爛喎
今朝睇都仲係$12
唔知點解突然加咗價
要有通話有咩選擇?
見到airsim有半個鐘可以聽或者打香港電話
係就咁換咗sim卡就有呢個功能?只要我聽或者打電打先會開始計?
知唔知而家ais 如果想加日子 係唔係可以課金繼續?(記得以前係可以的)
有無巴打裝左個app 試過?我12 pro max個app話我部機不相容

香港因為要跟大陸, 所以大部份手機都俾人奄割左, 無左 esim . 隨住成個世界都開始用 esim, 我會建議你下一部手機買台版/英版. 由期係 iPhone (台,英版), Samsung (英版), Sony (英版) 呢d 品牌.

早係 iphone XS 年代, 香港既iphone 唔係同中國同model. 個陣係有 esim. 後來幾代既 iphone, 香港行機 = 大陸行機 model. 所以全部奄割晒.
或者咁講
比左雙卡雙待但奄左esim
我自己而家係用緊英版 iphone 13 pro max. 其實都係可以雙待. 不過係一個esim, 一個實體.

呀..同埋問 Siri 台灣天氣, 英版唔會再on 撚 9 話"中國台灣天氣"

facebook 見到 mypacemarket 番左d 新版 3Hk 既卡, 係行AU KDDI. 利申我無用過, 要白老鼠啦.
可以
仲有冇人用club sim? 有冇近期實測包膠
香港近近地可以買台版/日版嘅,
台版iphone model 都係國際版,日版就自己同加拿大另外一個model
我有部加拿大版iPhone 14 Pro嚟緊香港
下年去日本試吓先

CSL既漫遊速度算唔算正常?
42.5mbps download 3.23mbps upload
我Mabal 張SoftBank都係差唔多速度
亞太區7日$98,鴨記咭唔掂時都有佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞