多倫多生活討論區24

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
望你咪打個招呼say個hi
我成日都係路度見到人say hi
因為呢度真係見松鼠多過見人
有晒時間出去等一陣都係唔會等到車囉
今日預鬆時間出去等都係等車等到遲到
跟住搭同一架車啲阿婆屌晒鬼話足足等咗一個鐘
好彩依家未凍
冬天要搭巴士真係有排捱
好呀 有機會試試 thankss
好呀 多謝你 我會試吓唔諗咁多 thankss
嘩,屌你老母竟然話基層不事生產

點都好過你狗眼看人低啦
冇錢起鬼咩
起咗冇人搭好似Line 4咁又係嘥氣
呢邊人口密度始終唔高
除非起站之餘又起埋樓 做transit oriented development
香港冇雪落嘛
唔係個個基層都不事生產
而係基層當中係有好多呢啲人
返工又可以嗰日出糧後又唔見幾日
返幾個月返到悶或者覺得暫時搵夠 又喺屋企坐幾個月
一大堆不良/不法嗜好 又影響生產力
一定係配套行先過生活習慣,唔應該係要市民去就個垃圾公共運輸嚟推動發展,應該要係有套好既公共運輸令人去用多啲。
如果TTC唔係又霉又唔方便又多白卡我洗鬼買車咩,唔通真係貪車保夠貴咩
荷蘭變單車之國都係政策推動,唔係荷蘭人本身熱愛單車
hwy 27 Etobicoke north- north of Woodbine race track.
Pin 啦
好難同歐洲啲小國比
點解美加揸車為主?因為地方大又未發展要開拓嘛
如果你屋企有幾千呎 都唔會淨係住一間房其他養草啦
which area do you have in mind?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞