[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
老實講個幾十分鐘我睇唔到佢地有咩配合, 基本上佢地而家踢港超都無咩表現, 上面師兄講咗,如果艾華頓入籍成功既應該就見唔到佢地,始終前面仲有佳。
條友亞冠盃先認真
普通FRIENDLY 我諗都係睇番依批人
佢地兩個一齊踢得個20分鐘
仲有緬甸場波主要攻勢係中場黃洋 菊做出黎
無中場創造力 右邊幫手情況下
艾同費做既攻勢算多
有中場有右翼幫同要兩個自己搞掂個壓力下差好遠

只不過可以預期到艾華頓 艾華 史提芬表現會再好d
一定有啦阿根廷啲生活環境咁撚曳
佢有護照咩
五人聯賽,我已經無接觸,因為我真係無大多時間心機去營運一隊波,教練既方向唔講。
我見到今屆有32隊,係32隊參加五人乙組,8隊甲組,其實自認為五人發展者既我當然開心,因為隊數既增加,但同時地又發覺所有野都係倒退。

40隊波,甲組8隊,乙組32隊,我睇到咩,我見到咩?

40隊波既平衝做到噤我當然知點解,室內場問題,先唔講甲組,乙組32隊,如果無場我認命,但合資格既場已經多左超過十個以上,安排上,雙循環我都覺吃力(當然照踢我最想增加大家比賽場數),但噤多地區隊參加,球會參加,分兩組一個地區乙組,一個球會乙組,然後打個季後賽,令大家既場數增加,我見到既係賽制都係令比賽場數有限!噤多人參加,無更好既賽制配套,發展?講咪凶狠,做就濕疹囉,咩人力有限個d,嘥L氣!我未見香港足總有一個聯賽有32隊參加,噤靚既數字唔好好去推,番去訓啦,我去努力建立某d事,呢邊大大力推掉最好既發展機會,參加既真係見到32隊,有62場既雙循環,講真,好過練波,我係癲佬呻下,啱聽就睇下,唔啱聽都入來X下我囉!

#99fudragon
#保險佬的日常

清心寡欲 講嘅嘢都咁多人讚 你哋係咪傻撚左
睇下佢會唔會留到7年
而家踢緊理文U隊
封信咪話會分組抽籤囉,佢想屌乜嘢?
佢想屌點解兩組隊數差咁遠
唔係升多幾隊上甲組,或者分多個丙組
多個級別應該唔夠場同職員踢
升多幾隊上老甲應該好多場強弱懸殊比數
點解咁講先
廢撚到上一場出到嚟咁weak咁都冇得話佢唔掂?屌你對面緬甸咋
佢踢清萊果場一定食撚左藥
下下都高難度動作
條友好明顯無睇賽制份doc
係會用今年既成績來係下年拆多個丙組出來
同埋唔係32隊係同一組
而係先分8組單循環
再mix返做兩組單循環
成季每隊先18場 (未計足總盃)
佢1999 我覺得佢意思係掉返轉 佢就係覺得32隊同一組先係最佳
佢意思係話而家咁樣分組比賽數目太少
難得有咁多隊搞大咗 就算搞唔到雙循環都應該淨係分兩組就算 越多比賽越好 當練波都好
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20220930/bkn-20220930190352072-0930_00882_001.html

菁英盃 「綠戰士」作客大埔鬥深水埗

國際賽期過後「菁英盃」戰火重燃,周六(1日)A組深水埗於大埔運動場,與和富大埔上演「地區打吡」。兩隊近季在甲組多次交手,對彼此實力絕不陌生,今季齊齊轉戰港超聯,再碰頭的目標鮮明,就是要爭取季內首勝,激戰可期!(on.cc東網周六下午3時直播)

深水埗接連大敗予冠忠南區及傑志,開季3場全敗兼一球不入,主教練潘文迪直言對方實力的確較強,自己亦不會責備球員,但希望他們可趁機學習。今場面對同屬升班球隊的和富大埔,「迪Sir」認為兩隊實力接近,臨場發揮將成關鍵,提醒球員要竭盡全力爭勝。另外,後衞簡兆威因上場「兩黃一紅」被逐,是役需要停賽。

傷愈復出的中場黎格爾,上場首次為球隊上陣,他承認體能及狀態仍未恢復至最佳水平,對自身表現不太滿意。相隔一年再次重返港超賽場,「格爾」表示相當感恩,指自己會更加珍惜每次落場機會,希望可以為球隊貢獻更多:「自己首先要一開波就更集中,盡快入局,同埋要出多啲聲,幫埋身邊嘅隊友,帶領球隊攞到今季第一個入球同贏波。」

和富大埔上場於「菁英盃」以0比1僅負冠忠南區,各項賽事吞下3連敗,主教練李恆匯認為球隊表現可以接受,但承認成績未如理想,他提到過去約兩周休賽期乃球隊「回氣」的好機會。大埔曾於季前拍跳以2比2賽和深水埗,「匯Sir」認為對手用波能力不差,今場面對「同級對手」,大埔會視取勝為目標。受傷患困擾的保連奴已重投球隊操練,「匯Sir」透露這位外援是役有望復出。近日鍾偉強喜得千金,李恆匯希望「強仔」能為球隊沖喜,交出好表現。

年僅18歲的郭縉諾上場獻出職業生涯地標戰,他坦言自己當時因缺乏經驗而緊張,但對整體演出表示「收貨」。過去在甲組賽場多數負責參與進攻,今季升上港超要適應較為陌生的右閘位置,郭縉諾認為自己各方面表現都有待提升:「踢閘嘅要求同踢中場或翼鋒唔同,尤其位置感需要再改善。」上季甲組面對深水埗,郭縉諾曾經斬獲入球,但他強調對手實力不容忽視。

【兩隊預計正選陣容】

深水埗

門將:28戴廷匡
後衞:62諸榮祖 5陳靜謙 18嚴啟華 6周家樂
中場:29黃天朗 23杜國榆 12黎格爾
前鋒:11黃靖揚 21陳灝 9羅港威

和富大埔

門將:66林志基
後衞:77郭縉諾 33加比爾 26李家豪 31翁煦濤
中場:17陳曉鋒 6羅振庭 4馮冠鳴
前鋒:30張力行 20保連奴 9鍾偉強
而家屯門喺甲組都係咁比人炒
深水埗繼續用陳靜謙係想輸幾多球
用邊個有分別?
輸少啲囉
沙根巴耶夫官宣未
用邊個會輸少啲先 陳靜謙廢係廢 但起碼叫有超聯經驗

出簡兆威咪又係會無啦啦自爆走場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞