[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
潘文迪:由青年軍、球員、助教,再到教練,深信每個階段都有唔同體會同得著, 本人亦好感恩此刻仍能企喺球場將我既有知識及技能同球員甚至教練互相分享。
加入深水埗雖然時間短, 但我深深感受到球員既併勁, 對理想既堅持, 正正因為你地團火令我不介意報酬去撐你地。雖然有時對住你地過於嚴厲, 希望你哋明白我既出發點。
然而鑒於一些步伐及理念存有分歧,所以本人決定離開深水埗。此刻既離開並唔係一個草率既決定,只是本著團隊精神,不希望自己意向影響球隊軍心而選擇此刻宣佈。
希望大家明白依一刻只是身份唔同,我仍然熱愛足球、撐本地波,繼續為球壇盡點綿力。
最後多謝地區組織、贊助商、深水埗球會,教練及團隊們、球員、球迷既包容同支持!大家一定要繼續撐本地波。
#咁大個人未試過打咁多野
#謠言止於智者
#閒言蜚語
#堅持夢想
#有緣再相會
#learnalesson
#活到老學到老
咁快唔撈
換邊個教都一樣啦
比人雞啦,好明顯
邊個接?
風車?
聽日咪可以係cctvb 講波?
都啱佢教嘅
屌那星佢講波屎到
李志堅回家了
周六(1日)「菁英盃」A組賽事,深水埗對和富大埔嘅「#仁和堂滴雞精ManOfTheMatch」,由「綠戰士」嘅「肥頭」陳曉鋒奪得。恭喜晒!

喺呢場「地區打吡」,「肥頭」稱得上係場上最搶鏡嗰位,有入波、有助攻,仲要博埋12碼,唔係佢保連奴都未必可以入到3粒。

對於自己喺場波嘅表現,「肥頭」佢就咁講:「其實我只會用『合格』嚟形容自己嘅表現,因為我覺得喺串連方面,我應該可以再做好啲。贏波係全隊嘅功勞,賽前『滙Sir』花咗好多心機去部署,隊友都執行到,所以完場之後大家都好開心。」

大埔足球會 TAIPO FC

感謝 仁和堂 同 仁和堂滴雞精 支持!

#我撐本地波學人開埋IG~~~
https://www.instagram.com/welovehkpl/

感謝 #仁和堂 同 #仁和堂滴雞精 支持!
呢個冇可能啦應該?
潘文迪 李偉文 郭子龍
失眠救星
巢兄都係 不過係香港波童子
講好過唔講
雖然可能邊個教都一樣
但都責無旁貸
保連奴3比1好停手啦
撇除港甲淨係計頂級本地賽事(包括盃賽)

王力威:37場入7球3助攻

簡嘉亨:45場入2球4助攻

統計展示把握力Naveed 完勝,出波助攻就兩個差唔多,因此Naveed 實力肯定勁過安嘉亨,麻煩安sir關注另外三位準入籍兵同時都留意下Naveed
兩場波輸15球,你係老闆都雞佢啦
多謝支持肥馬
https://fb.watch/fTQreBjzwP/
入波講到死老豆咁
贏硬嘅播黎把撚咩,係都播1530果場啦,邊個贏邊個邊個升班
做得好啦 唔炒呢條友
根本無得救
菁英盃 斬獲開齋波 保連奴:陸續有來
10月01日(六) 17:14

「菁英盃」A組周六(1日)上演的「地區打吡」中,和富大埔於大埔運動場取得今季首勝,其中早前一直受傷患困擾的巴西保連奴,傷愈復出即大演帽子戲法,成為大埔贏波功臣之一。這位今季加盟的外援射手,不忘感謝全隊上下支持,直言今場波對提升自己和球隊信心有莫大幫助。

今季首戰港超的保連奴,自開咧戰對東方龍獅一役因傷被調離場,過去近1個月一直未能恢復最佳狀態,闊別兩場後,是役他以後備身分換邊後上陣,即刻收穫入球。這位巴西前鋒入球後不忘走到後備席,與隊友和教練一起慶祝:「球隊上下場內場外都一直支持我,鼓勵我,令我好感動,所以入波後都要多謝佢哋。」保連奴認為能夠在球隊的港超主場大埔運動場,斬獲來港後首個入球,兼完成帽子戲法,對自己別具意義,並誓言入波陸續有來:「好高興可以為大埔效力,嚟緊我仲有大把波入,今季唔止入3球。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20221001/bkn-20221001171435554-1001_00882_001.html
可能收咗三昇錢所以要播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞