[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
呢個真,佢入籍先27-28歲。大把世界
今日港甲有冇page搞直播
凱影港超後半季簽左個韓國mk牙叔
去左邊?
天水圍飛馬:
比錢法比奧叫佢介紹咪得囉
咁係人都知點都唔會搵蒙古球員啦
咁點解ssp仲搵個蒙古仔
一係on9一係冇錢
貪佢踢過五人波 波底好啲咩
之後咪跟馮凱文過咗去大埔,然後冇班落。
金玟基
簡兆威原來外流過意大利
鳩冲都外流過葡萄牙
中西區

港足日與夜.葉佳︱扎根大埔 奉獻八分三人生 融入是要改變自己 | 香港01
https://www.hk01.com/article/820349
當年普高定係今季深水埗個人腳衰啲?
蒙古仔搵深水埗定深水埗搵蒙古仔先
分分鐘機票翻譯全部球員自己出 人工象徵式
篇報導長到
印尼聯賽大戰, 觸發球迷騷亂 超過100人死亡
https://lih.kg/3165869
港足日與夜真係好高汁
雖然全隊有商有量,但這裡還有一段小插曲。2019年社會紛爭走向兩極,球隊不乏大學生,跟內地背景的佳哥難免意見不合。

他始終本着為大埔、為足球的心去解決,「我跟球員的教育、文化不同,這我都理解,她們有自己想法,未必是錯事;但我也一定會表達自己立場。我們是區隊,必須特別留神。我想她們來到就專心踢波,一齊開心。」
多謝支持佳哥
「你喜歡大家寫『叶』或『葉』?」這是記者一直好奇的問題。

前者是簡體,理應要轉繁體,卻是佳哥身份證上的「真名」,子女也如是,多年來傳媒兩者混用。

「其實我不介意,除非一定要跟身份證,否則我也寫『葉』,還更『香港』一點。」

佳哥用帶點口音的廣東話說着,「簡體字簡單、方便,但始終沒繁體好看,繁體包含了中國歷史、文化,我更鐘意。」來自上海的他如是說。
立立由mk仔收容所變咗專收kong u球員
咁 亞洲盃唔洗比印尼攪
then go India la diu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞