[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(70)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
買左咩
條耳機線
sony仲有demo
旺角d記都有
多謝指教,順便問下訊源用咩比較好?
我到郵政啦但未到手
Source 嘅野唔急,處理咗用咩headphone 先
睇巴打個budget似乎有玩開iem/2 channel咁,你本身想點用?可能用返你而家d設備又煩少d野
個人想係屋企用,因為屋企仲用跟avc2020g既年代,所以想翻新,不過又唔想再嘈到人所以想headphone .....

我有新金,唔知可唔可以當訊源用。。。。
佢個budget可以上utopia?
味精超重 細節多同人聲前應該都符合
utopia我未試過,等用家講下
買部V550+utopia
試過唔同dac amp 最後都係中意啲音染少,清聲底嘅dac amp
好enjoy 個種樂器同樂器之間有少少距離嘅感覺
邊度可以集齊一套試聲。。。。
I see
咁巴打都真係值得砌過個setup
新金做source 出amp 推headphone 都係一個選擇
巴打用緊咩iem?

我諗緊一個得意組合:新金 -> v550 ? -> T5 3rd
未試過,純9up, 應該DMA/金聲可以組到呢個setup 黎試
我覺得Sony 音染本身重, v550, T5 3rd 應該都係d清淡d嘅機,可能可以受益於Sony 個音染而又有好細節,T5 3rd 人聲唔會遠先,近到幾多先夠就睇個人口味
去DMAG拮落部niimbus試吓囉
550應該都係同niimbus差唔多味架喇
利伸冇聽過550
終於用到tap and go 消費卷買SR009
財富自由了
[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(71)
https://lih.kg/3177774
等你VALVO mC2 review
iem用跟鳳凰
用到新金+amp當然係最好,但係唔知邊部amp得。。。

我搵日試下先
係mc1 d8e, 呢支唔錯
DMA, 金聲, 熊仔
dma觀塘環境唔錯
仲有WE/TFK/SIEMENS/PHILIPS/Lorenz等你買
adi-2 eso 同埋MSB?
我反而聽過哂之後鍾意蒙小小/柔小小 focus人聲既R2R
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞