[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(70)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
解決咗了 要調低到32/192先唔會出popping聲 係咪垃圾windows問題
Interesting

呢條片入面啲人用緊咩headphone

有大銀圈似係m50x,冇銀圈就應該係m20x

set 24 96都唔得?
X9000都唔易買
有FD諗住係fujiya到買, 點知對方同佢講要訂, 仲要唔知幾時先有貨

唔知ECT咩情況
低d就可以 本身set最高32/384 唔知道咁樣會有事
可能係唔夠bandwith/delay 太大唔夠buffer所以就pop pop 聲,所以set 返細d sampling rate就得

其實你set windows 個resampler 咁高都係冇用,差就係差
我最高都係set 到24/96就算,set再高都唔會有分別
Band, 樂器多, layer多, 聲效豐富
Genre就無咩所謂, 呢隊band都係fusion,
rock funk jazz 電音都有
Wagakki band應該算J rock?
最緊要都係個production 同錄音level

不過日本d錄音level 都係麻麻

https://youtu.be/7oj63klgeEg
呢d啱唔啱?
呢隊wagakki都ok ah
我聽你第一條link果個download既純instrumental track

Classical就老本行啦 不過barouqe我唔熟
咁要subscribe 埋呢個channel 先得
https://youtu.be/oHoUSD6zEQQ
打完第三針隻手硬過馬撚
我zen dac插電話啲聲差過電腦出好多
佢個解碼係明顯低清
想問下耳機 插電腦主機同插mic 出既聲唔同係咪正常
因為插mic無咁好聽
睇YouTube 打機都係唔好用咁靚嘅耳機
分析力太高,好容易聽到佢哋有壓縮過
或者混音有啲問題

反而平平哋又好聽嗰啲仲舒服又開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞