[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(70)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
兩隻之中揀你鐘意個隻就得,唔肯定的話要以再試過嘅

如果兩隻之中冇邊隻揀得落,如果係我就情願唔買,唔迫自已揀
或者等你經驗多d,用你自身嘅seup 聽多d,更加了解自己同練到對耳,到時就會揀到
同埋口味係會隨時間改變,所以真係唔洗忽
SR009我都講咗6-7年而家先正式想出手
加強對自己了解最重要
但鋪頭有啲難試有好多一聽就彈鐘架啦
例如beyer果啲
呢兩隻都ok 但好難詳細試 佢啲歌又唔係我想聽
我開始果陣係鐘意啲「高resolution」既聲
解析力同detail越勁越好
但跟住發覺你聽pop或者錄音水準爭啲既track 矇查查有啲音染仲好
Classical既話 我而家諗緊係咪20k樓下都好難有水準暫時無聽過啲咩係驚艷
淘寶買膽真係幾好 膽王 eg. ECC803S 鐵座GZ34 平過Ebay 貨又多
可以駁自己device嘅,問就得
不過ebay有得揀有test result個d, 可以揀數據靚嘅買
R.A.P
Y記睇落係又輕又勁
搵日問個friend借player先
我得電話唔係好掂
已rip cd 880p加s13jx rip可能真係有加成
冇sr009就買住X9000先
用電話試一轉先
同埋如果係試用zen dac 呢類dac+amp, 直接電話插USB就得,可以減走player 呢個因素

巴打有冇同mora 比較過?
咁又唔得嘅,唔啱聽又何必買
隊野又幾好聽
唔啱聽可以當投資產品 等翻十幾廿年, 加埋yen升翻之後再放出去
膽都可以當投資產品

推下坑先
呢首我試機必備,好多時第一野聽呢首己經知洗唔洗繼續試
https://youtu.be/WSUGASFlypY

少有地我每次睇動畫唔會skip 嘅op
https://youtu.be/qum43l6UZW0
我唔係冇諗過用消費卷買隻2手良品再放出去套現,不過已所不欲勿施於人所以不了
我真接買隻全新仲好,唔洗煩
啱呀,靚膽只會愈來愈貴
我鐘意呢類音樂架
例如呢類
https://youtu.be/CSiLPkUopBg
不過好似唔係好多音樂有咁既production同錄音level

(btw 呢條片入面啲人用緊咩headphone)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞