點解越煮越好會被職人吹水超越?

509 回覆
330 Like 11 Dislike
試過睇
勁長氣(我知佢想拍長啲先賺到錢同view)
但完全係一個步驟拖勁長講果隻
唔知係咪完全對入廚0概念先睇得晒佢啲片
我阿婆都係教落片糖煮蕃茄炒蛋,但最估唔到係要落喼汁
我媽用砂糖
男朋友屋企人教用冰糖
一句到尾
星星Cfu 真材實料,解說夠直接
你跟住佢準備食材同step by step 9成煮到
仲要味道係堅好食+似出面茶記/酒樓好食既水準
淡鹽水浸雪肉迫走d唔好既味
真係好食好多
星星cfu d 片學識哂應該可以開到間茶餐廳
自從我學識煮揚州炒飯(屋企人讚到不得了
出街都唔想再叫黎食笑左
凍肉都有分靚唔靚,靚果D其實唔浸都真係唔會臭,但係雞汁佬用開果D佳寶肉
cherap人用cheap野
同一個食譜越煮越好亂咁煮,強調屋企唔洗好似大廚咁,但星星師父教茶餐廳煮法,正宗好多

一聽到係所謂呀好把聲就想熄左佢,但星星師父有個口頭憚,就係呢個咩黎架?XX呀!次次都想佢直接講咩黎
喂呀哥,唔浸都至少沖沖水啦
做廚可以跟王剛,屋企煮難d
佢D野個賣相就係以前屋企樓下茶記D賣相
細個係覺得好好食 真係揾唔番
得番D垃圾連鎖
呢樣真,如果唔係買咗隻煎pan(仲要係平野),基本就係用隻鑊,完全冇多餘野
唔講都唔記得
克里斯都唔錯,最早睇佢係煎雞扒,之後起碼成年冇片,佢講廚具,食材都好清楚,拍都拍得好睇
覺得呢單先最恐怖
其他嘢就幾差都只係味道嘅問題
佢冰枱刺身真係生命嘅問題
好撚不安
佢當係互動下姐,我覺得好長氣得嚟又好得意
最初我有睇越煮越好,睇落都無乜問題,睇咗幾條片,之後睇星星師傅覺得佢教得幾好,兩邊都有睇下。

但係之後發覺越煮越好條L樣成日串星師傅,又話人哋咁樣咁樣唔啱,人哋出咩片佢又剪返同款佢啲舊片嚟頂人哋,其實煮食邊有話咩絕對對錯,五花百門,各有各煮咪幾好。

身為youtuber都算半個公眾人物,最怕係小器,佢條L樣呷醋呷到出晒面,直頭比觀眾睇到佢小器鬼一面,我依家睇到佢都驚,佢有片我都唔會開嚟睇。

其實YouTuber都算係新興行業,前排睇MM訪問做木工嘅,佢哋一班同行好融洽,邊個有麻煩大家都會去幫手,唔一定要同行如敵國,你死我活。

老實講句,星師傅啲片真係高佢幾班,真正師傅級,亦都解答咗我好多煮食上唔明嘅地方。喺呢度祝星師傅長拍長有,比我呢啲唔係做飲食業嘅人繼續有嘢學。

我最初睇星師傅唔係睇佢煮嘢食,我係把刀唔夠利,想睇睇點樣正確地磨刀,結果就搜尋到星師傅出嚟。
話炒飯要用隔夜飯,淡鹽水冇用,為咗反星,顯得自己仲無知
睇下星星師傅揚州炒飯
講明用蛋炒香飯底先,之後先落料
唔係既話同飯煲撈料一樣
用新鮮飯都一樣咁好食
因為垃圾
梁芷靈都幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞