點解越煮越好會被職人吹水超越?

509 回覆
330 Like 11 Dislike
佢四伯爺屋企嗰set野先cls
根本係一個餐廳廚房setting黎
好驚阿媽會跟越煮越好, 拎左佢電話幫佢取消訂閱。 成日介紹陶寶電器, 唔識又唔睇說明書, 未用又話好用, 開箱個高速煲點開都唔識, 幾驚佢爆
介紹大家睇馮馬遷,好睇又好笑

https://youtu.be/-6TIvbGeB0I
要浸幾耐?
D嘢點洗啊?用水洗囉
中菜係多油啦 你有幸入轉大排檔廚房
唔會少油過王剛囉
跟過星星好多樣餸
最近期有咖哩三寶同番茄炒蛋都好好食
煮番茄用片糖真係好食啲
下面嗰張轉做叻哥就fit晒
老飯骨係適合比有煮飯根底嘅人睇嘅
二伯有傲氣同埋assume你已經了解咗烹飪嘅基本原理所以會skip咗好多嘢唔講

但大伯就會講埋好多細節嘢
支那仲會睇綿羊同馬蹄廚房
呢2個出啲片高質到
清湯腩同浸雞根本想就係舒肥原理,不過無咁準確咁解
大伯好 nice
走得好突然
伯娘同佢好有愛
綿羊比起開頭肥左。但都唔算太肥
你面對一個國宴級嘅老師傅,如果你連基本嘢都未識,咁佢同你冇乜嘢好講係好合理
佢d野個樣見得人,好唔好食係另一件事,你想整樣野靚靚地令另一半開心可以睇佢d片。

但你想自己真係識煮野,成日都煮俾屋企人就要睇星星。
鮑汁佬先係奇蹟wo
成隻癲狗咁煮野都咁多人sub
都係果句,咩人咪睇咩片囉,大把師奶本身又求奇又hea,咪睇愈煮愈癲,俾屎個仔食個仔又唔會知果d係屎黎,老公返到黎想投訴又俾個老婆食住
台灣睇克里斯餐桌,佢教埋你備料做野點樣會有條理d同乾淨d
另外仲有masa, 好多日式簡單又好食野學到
佢有講過爐唔夠力就用生鐵鑊 燒熱佢
只係無得拋
我成日都笑星星點唔學泰山咁夾起部機嚟影同埋唔駛一段段咁影
佢有啲鳩嗡係幾抵死下,間下場幾好
你跟住佢煮一定唔出大伏又可以用得著屋企啲架撐,你expect 嘅味同茶記相距不遠

星星有時都好有心話外國網友冇呢樣料可以用啲咩代替,我覺得呢樣幾好又可以俾移咗民嘅人keep 到香港口味
最近紅燒牛肉都無寬油

佢有一期真係教家常菜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞