點解越煮越好會被職人吹水超越?

509 回覆
330 Like 11 Dislike
王剛老師
講真呢度幾多人用開鮑汁

星星調味有層次 越煮就

口水兩位不遑多讓
明碼實價$5000就有套餐,第一日知?
阿好可能需要嘅
即係詐騙?
阿好畀咗$5000令我認識咗佢呢個channel
星星聽幾句就知係真係行內有歷練既人
而且佢仲會講解返行內會點做 家用又會點做
唔係得個吹字 行內行外人都受惠

至於講野慢就有好有唔好
舉個例子 有d youtuber會引用「以前我曾經講過」
「上一條片我講左」「有興趣可以睇返上一條片」
而星星師傅唔會咁做 每一條片都獨立教一次

你睇過佢幾條片之後學識左就會覺得佢講野慢
其實你已經學識左基本功 唔想再聽d基本野
因為你已經進步左
星星係做得好
佢教好多細節 連刀同砧板點放都有講
又會講點揀食材 解凍方法 辟味 切法
其他channel冇講得咁details
跟佢方法煮8 9成成功
除咗長氣d之外 好啱新手
其實你睇西餐都係好多油
長氣先係星星師傅既優點
鍾意我星星師傅嘅朋友就畀個like
越煮越閪
呢排睇左個lao’s 老尾退休中廚 個仔幫佢用英文narrate,老豆落手用廣東話教
學左佢個無肉版魚香茄子,個人覺得唔錯
粉邊個嫌多,最驚比人踢爆,推到人氣,咩色都會做,低手同高手問題
嗰個馬田
我又係唔明有咩好睇
成日自以為風趣
宜家又搞貨金又賣佢啲周邊商品
真係賺到笑
個爐成個戰鬥機引擎咁款玩J咩
其實講到尾都係睇佢內容有冇料到姐
煮返蘑菇飯啦
佢好似有講過係自己去揀要呢款
星星淨係睇佢最近果條星洲炒米教人打米粉就知有料
嗰時完全唔識煮嘢,諗住喺 YouTube search 啲簡單嘢試吓煮,彈咗越煮越好出嚟,因為乜Q都唔識,跟住幾條片嚟煮,發覺好似唔多對路咁,連我呢啲連飛水係乜都唔知嘅都覺中中地伏,識煮嘅點會睇唔出...

星星好在跟住整真係可以做到出嚟,我呢條煮食廢柴竟可以煮到牛仔骨,又試過整滑蛋帶子炒河粉,都叫做整到出嚟(整獻嗰度對我嚟講好大挑戰),屋企人話好食。

睇番上面 quote 越煮越好啲片,條友真係呃飯食。
呢個睇過,但佢手野其實一般水平
有聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞